SMEDEREVSKA JESEN: Budućnost srpskog boksa demonstrirala hrabrost i umeće
Foto: BSS

Nove nade plemenite veštine

SMEDEREVSKA JESEN: Budućnost srpskog boksa demonstrirala hrabrost i umeće

Ostali sportovi -

Pod zvezdanim nebom u okviru ovogodišnje manifestacije „Smederevska jesen“ budućnost plemenite veštine Srbije demonstrirala je hrabrost i umeće, snagu i talenat, dokazavši da je boks u našoj zemlji na dobrom putu, da se popločavaju nove staze koje vode ka uspehu.

1 / 7 Foto: BSS

Manifestacija u slavu vina i grožđa kojoj se svi stanovnici Smedereva svaki put iznova raduju, od malog deteta do najstarijih žitelja obeležena je 133. put u istoriji ovog grada, a kao i prošle godine ugostila je mlade snage srpskog boksa, koji su se i ovaj put potrudili da njihov nastup na gradskom Trgu nekadašnje srpske prestonice bude spektakularan.

Pandemija virusa korona učinila je da ove godine glavni akteri boks noći “Smedrevske jeseni” borbe odrade na otvorenom, što je ovaj događaj učinilo još atraktivnijim i napravilo atmosferu na kome bi pozavidele mnoge boks manifestacije.

Mladi ratnici boks ringa iz svih krajeva Srbije svih uzrasta, ukupno 104 učestvovalo je u ovoj manifestaciji u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i Grada Smedereva. Samo finale koje je održano 20. septembra 2020. sa početkom od 19 časova pružilo je užitak od 16 borbi, a prvi put je obezbeđen i fond novčanih nagrada u iznosu od 600.000 dinara.

Finalnu veče otvorila je borba dve dame u kategoriji seniorki do 64 kg u kojoj je Nikolina Gajić (BK Ugostitelj) pobedila Ninu Stajković (BK BSS). Usledio je niz juniorskih borbi, a zatim i borba dve dame u kategoriji seniorki do 54 kg u kojoj su se sudarile Nina Radnovanović i Jelena Zekić. Velika šampionka srpskog i svetskog boks ringa Nina briljirala je u ovom okršaju i ponela naslov najbolje bokserke na ovom takmičenju.

Nastavak večeri doneo je bitku čiji je pobednik obeležio ovu veče i osvojio trofej namenjen najboljem bokseru manifestacije “Smederevska jesen”. Reč je u Omeru Ametoviću koji je u kategoriji omladinaca do 56 kg savladao Miroslava Ivanovića. Za najboljeg tehničara proglašen je Momčilo Janjić, najborbeniji par čine Strahinja Karabegović i Aleksandar Šerifović.

Borbe su održane u tri runde po tri minuta uz živi TV prenos na TV Arena Sport. Pehare su uručili legenda našeg boksa Mujo Bajrović, gradonačelnik Smedereva Jovan Beč I predsednik BSS Nenad Borovčanin.

“Boks veče u Smederevu obeležila je mladost, volja I želja za pobedom uz fer plej borbu. Ono što smo videli na terenu obećava, ohrabruje I daje vetar u leđa da nastavimo sa borbom za procvat srpskog boksa. Naš večni cilj su pune sale za trening, stvaranje novih šampiona, ali pre svega dobrih ljudi. Velika zahvalnost Gradu Smederevu na izuzetnom gostoprimstvu i što smo I ovaj put zajedničkim snagama uspeli da još jednom napravimo boks manifestaciju za pamćenje, koja će približiti plemenitu veštinu deci, mladima i njihovim roditeljima“ – istakao je nakon boks spektakla u Smederevu predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Borbe, rezultati –

Seniorke

64 kg Nina Stajković – Nikolina Gajić 1:2

54 kg Jelena Zekić – Nina Radnovanović 0:2

Juniori

54 kg Mateja Petrovski – Darko Đukanović 3:0

57 kg Indir Vračić – Strahinja Mošorinski 3:0

60 kg Ognjen Mitrović – Radomir Jovanović 0:3

Omladinci

56 kg Omer Ametović – Miroslav Ivanović 2:1

60 kg Momčilo Janjić – Luka Ivić Jukić 2:1

64 kg Stefan Camović – Jovan Đuričić ABD pobeda Camovića

75 kg Strahinja Katabegović – Aleksandar Šerifović 0:3

91 kg Dušan Drinčić – Danilo Petrović WO Drinčić

Seniori

64 kg Marko Petrović – Moja Gilbert 0:3

69 kg Džejlan Toskić – Antonio Gilbert 0:3

75 kg Predrag Cvetković – Dejan Dašić RSC

81 kg Saša Milovac – Nikola Kamaljević WO Milovac

91 kg Milosav Savić – Mađi Jababu 3:0

+91 kg Sanel Hasanović – Alen Mašović 3:0

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track