DRUŽINA JASENICA PONOVO RADI: Nova baza srpskog streljaštva se rađa u Smederevskoj Palanci
Foto: Streljački savez Srbije

Poslednje kolo

DRUŽINA JASENICA PONOVO RADI: Nova baza srpskog streljaštva se rađa u Smederevskoj Palanci

Ostali sportovi -

U Smederevskoj Palanci se rađa nova baza srpskog streljaštva.

Još 1956. godine u ovom mestu je osnovana Streljačka družina Jasenica, ali u prvoj deceniji 21. veka je prestala sa aktivnostima. Prošle godine zaljubljenici u streljaštvo su obnovili rad kluba i u kratkom roku nekoliko desetina mladih se okupilo u SD Jasenica.

1 / 5 Foto: Streljački savez Srbije

Uz pomoć Opštine Smederevska Palanka, na prostoru gde se nekada nalazilo strelište za malokalibarsko oružje podignuta je streljana za vazdušno oružje.

SD Jasenica je pokrenula Opštinsku ligu za pionire i pionirke serijskom vazdušnom puškom, u kojoj učestvuju i strelci SD „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca. Ovogodišnja liga završena je trećim kolom.

Poslednjem kolu lige prisustvovali su i predstavnici Streljačkog saveza Srbije. Nikola Marić, potpredsednik SSS, i Dragan Donević, šef stručnog štaba, su sa domaćinima razgovarali o radu i planovima kluba.

-Družina Jasenice je brzo posle reaktiviranja počela sa intenzivnim radom i okupila mlade strelce. Videli smo da se ozbiljno radi sa pionirskim kategorijama, a klub ima i seniorske članove koji se, poput pionira, takmiče serijskom vazdušnom puškom. Dosadašnje i planirane aktivnosti kluba govore da članovi družine iz Smederevske Palanke imaju želju da razvijaju streljaštvo u svojoj sredini. Jasenica je jedan od klubova koji je odlučio da kroz program pomoći klubovima SSS za svoje strelce nabavi i standardnu vazdušnu pušku. Pioniri i pionirke Jasenice će uskoro debitovati na državnom takmičenju, jer pripremaju se za Prvenstvo Srbije za mlađe kategorije, koje će u oktobru biti održano u Beogradu – prenosi Marić, dodajući da klub može da računa na podršku SSS.

Donević je dodao:

-Raduje nas činjenica da je u Smederevskoj Palanci reaktiviran klub. Srpskom streljaštvu su vrlo važni klubovi u manjim sredinama. Kroz veći broj družina i masovnost dolazi se do kvaliteta.

Konačan plasman opštinske lige Smederevske Palanke serijskom vazdušnom puškom – Pionirke: 1. Sofija Veljković (Jasenica) 402 krugova u tri kola, 2.Anica Lukić („Stanoje Glavaš“) 380, 3. Anđelija Stevanović (Jasenica) 368... Pioniri: 1. Marko Stojanović (Jasenica) 422, 2. Luka Stevanović („Stanoje Glavaš“) 419, 3. Mihajlo Sretenović (Jasenica) 410...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track