USPEŠNA SARADNJA VOJSKE I DŽUDISTA: Borilačke veštine i sportsko umeće stavljaju na raspolaganje Srbiji (FOTO)
Foto: Kurir

USPEŠNA SARADNJA VOJSKE I DŽUDISTA: Borilačke veštine i sportsko umeće stavljaju na raspolaganje Srbiji (FOTO)

Ostali sportovi -

Obuka u okviru projekta traje četiri meseca i obuhvata sadržaje iz prve medicinske pomoći, protivpožarne zaštite, spasavanje na vodi i u poplavama i spasavanje iz ruševina

U okviru projekta koje finansira Ministarstvo odbrane Republike Srbije, članovi Omladinskog džudo kluba Beograd realizuju brojne sadržaje obuke u okviru projekta, kojim se preko sto članova kluba, svih uzrasnih kategorija, obučava za postupanje u kriznim situacijama, u vanrednom i u ratnom stanju.

foto: Kurir

Obuka u okviru projekta traje četiri meseca i obuhvata sadržaje iz prve medicinske pomoći, protivpožarne zaštite, spasavanje na vodi i u poplavama i spasavanje iz ruševina.

foto: Kurir

- Svi članovi kluba svoje sportske borilačke veštine su uz visoku motivaciju za odbranu zemlje stavili u funkciju obuke, da bi se kroz kvalitetnu obučenost stavili svojoj zemlji na raspolaganje kada njoj to bude potrebno - kaže za Portal Kurira sportski direktor ODŽK Beograd Slaviša Nerandžić.

Sportski direktor ODŽK Beograd Slaviša Nerandžić
Sportski direktor ODŽK Beograd Slaviša Nerandžićfoto: Kurir

Posebno se ističe motivisanost i angažovanost u obuci mlađih uzrasnih kategorija, kao i podrška njihovih roditelja koji podržavaju realizaciju ovih veoma značajnih sadržaja za obuku građana u odbrani, kao i doprinos Ministarstva odbrane Republike Srbije i Omladinskog džudo kluba Beograd koji realizuje ovu obuku za sve članove svoga kluba.

foto: Kurir

Sve sadržaje projekta realizuju iskusni predavači i eksperti u oblastima odbrane i u vanrednim situacijama, operativni treneri i članovi uprave kluba, kao i saradnici na projektu: Crveni krst Beograda-Palilula, srpski spasilački tim, ronilački klub „Big blu“ i mnogi drugi volonteri.

foto: Kurir

Važno je istaći da se i pored aktuelne epiodemiološke situacije, uz primenu strogih mera zaštite, projekat uspešno realizuje na planiranim lokacijama gde se obuke realizuju.

foto: Kurir

Obuci, demonstracijama i vežbi proteklog vikenda u prostorijama ODŽK Beograd i na stadionu OFK Beograd prisustvovali su i predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije, koji su istakli zadovoljstvo prikazanim i načinom kako se projekat realizuje u praksi.

foto: Kurir

Projekat se realizuje u periodu od 1. avgusta do 30. novembra ove godine.

1 / 17 Foto: Kurir
1 / 5 Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track