TEKVONDISTI ODRADILI DRŽAVNO PRVENSTVO: Poruka Dragana Jovića žestoko odzvanja - sport NE SME da stane!
Foto: TK Galeb

opet na borilištima

TEKVONDISTI ODRADILI DRŽAVNO PRVENSTVO: Poruka Dragana Jovića žestoko odzvanja - sport NE SME da stane!

Ostali sportovi -

Pandemija koronavirusa "zarobila" je brojne sportiste, oduzela im mogućnsot takmičenja i sve svelo na mentalnu snagu, na činjenicu da se mora izdržati i da će nadmetanje ponovo doći na red.

Tako su i naši tekvnodisti bili u svojevrsnoj izolaciji, odnosno u nemogućnosti da na turnirima pokažu šta su naučili na treninzima. I tako u poslednjih šest meseci.

A onda je stigla informacija da će Tekvondo Asosijacija Srbije, u skladu sa svim merama koje su porpisane, organizovati državno prvenstvo. I u nedelju su kadeti, juniori i seniori izašli na borilišta. Izašli, i pokazali da nisu zaboravili kako da se bore.

foto: TAS

Ukupno 41 takmičar (369 u borbama i 102 u formama) odradili su svoje zadatke na prilično visokom nivou (imajući u vidu šestomesečnu pauzu), a i organizacija je bila na toj razini.

- Imali smo sreće da Prvenstvo države organizujemo na jednom ovako lepom stadionu i to je prvo iskustvo i za nas. Sport ne sme da stane - rekao je Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener TAS, pa dodao:

- Mi smo čekali i dugo smo se spremali, organizaciono ali i što se tiče samih treninga jer nije bilo dobro da se odmah krene posle velike pauze. Zato smo imali smo priliku da uživamo u vrhunskim borbama u svim uzrastima. Nas raduje da se veliki broj dece vratio jer je sport doživeo veliki udarac. Važno je da među decom i trenerima vlada veliki entuzijazam kako bi se vratili redovnim aktivnostima.

foto: TAS

Najbolji skor u seniorskoj konkurenciji imali su takmičari Tekvondo kluba Azija, dok su kod juniora i kadeta dominirali takmičeri iz Tekvondo kluba Galeb. Za najbolju seniorku proglašena je Aleksandra Perišić (Azija), a za najboljeg seniora njen klupski kolega Stefan Takov.

Posebnu zanimljivost predstavlja i podatak da je Mahdi Hodabahši iz Galeba osvojio titulu prvaka Srbije u i to prvu otkako je dobio naše državljanstvo.

foto: TAS

- Drago mi je pre svega što smo opet na tatamiju i u borilištu. Stvari se polako vraćaju u normalu i verujem da ćemo polako da se vratimo i na međunarodne turnire. Dragan Jović nas odlično priprema i diže formu za predstojeće turnire, svi se nadamo Evropsko prvenstvo. Takođe, ova medalja mi je posebno draga jer mi je prva osvojena na državnom prvenstvu pod srpskom zastavom - istakao je Hodabahši.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track