SPEKTAKL U BEOGRADU KAKAV SE NE PAMTI! Održana noć sporta na Tašmajdanu! FOTO
Foto: OKS

LUDNICA

SPEKTAKL U BEOGRADU KAKAV SE NE PAMTI! Održana noć sporta na Tašmajdanu! FOTO

Ostali sportovi -

Beograd, 26.09.2020. – Večeras je u parku Tašmajdan, u okviru Evropske nedelje sporta, održana BeActive noć. Svi posetioci i učesnici bili su u prilici da u jedinstvenoj atmosferi, uz puno svetlećih efekata uzmu učešće u nekoj od mnogobrojnih radionica kao i da učestvuju u BeActive noćnoj trci.

Tašmajdanski park ove subote bio je u znaku Evropske nedelje sporta. BeActive noć okupila je ljubitelje sporta svih generacija kako bi se u jedinstvenoj atmosferi oprobali u nekoj od fitnes, atletskih i streetworkout aktivacija.

Za najmlađe učesnike realizovani su sportski poligoni, Olimpijski čas i body painting radionice a za posetioce „trećeg doba“ organizovan je poseban program vežbanja. Tokom nekoliko sati na bini u Tašmajdanskom parku smenjivali su se instruktori različitih fitnes programa koji su posetiocima demonstrirali svoje aktivnosti sa ciljem da ih podstaknu na svakodnevno bavljenje sportom. Svi zainteresovani bili su u prilici da uzmu učešće i u street workout izazovu.

Događaj je otvorio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković koji je tom prilikom istakao: „Olimpizam kao filozofija, obavezuje nas da sport koristimo za stvaranje boljeg sveta. Zato su ovakvi događaji od nemerljivog značaja za budućnost svih nas. Vaspitanjem dece kroz sport, u olimpijskom duhu koji podrazumeva poštovanje, prijateljstvo, solidarnost i fer-plej, doprinosimo izgradnji mirnijeg i stabilnijeg društva. Olimpijski komitet Srbije će i ubuduće nastaviti predano da radi na tome da sport približi svima i učini ga dostupnim svakome. Iako je naša primarna delatnost briga o vrhunskom sportu, ne smemo zaboraviti ni decu, amatere i rekreativce. Zato smo i večeras tu, u parku Tašmajdan da na jedinstveni način sport približimo posetiocima svih generacija!“

foto: OKS

Pol Anri Prese, Šef za informisanje, komunikaciju i medije u Delegaciji Evropske unije u Srbiji rekao je: „Izuzetna mi je čast da sam večeras sa vama na otvaranju BeActive noći u okviru Evropske nedelje sporta koju organizujemo u Srbiji i što ćemo ponovo poslati veoma snažnu poruku u svet a to je – da budemo aktivni! I ove godine nastavljamo sa TreninGO izazovom Trčim za školu kako bismo uz podsticanje mladih da budu aktivni, darivanjem sportskih rekvizita pomogli škole u Srbiji.“

Prisutnima se obratio i pomoćnik Ministra omladine i sporta, gospodin Darko Udovičić: „Ponosni smo što treću godinu za redom organizujemo Evropsku nedelju sporta sa Olimpijskim komitetom Srbije. Uveren sam da i ove godine šaljemo snažnu poruku o značaju bavljenja sportom i da ćemo ovakvim događajima i ubuduće nastaviti da širimo svest svih građana Srbije koliko je sport važan za budućnost naše dece i našeg društva“.

Tokom svečanog otvaranja, označen je i ovogodišnji početak TreninGO izazova Trčim za školu. Pokrenut prošle godine za vreme trajanja Evropske nedelje sporta, TreninGO izazov Trčim za školu jeprojekat humanitarnog karaktera osmišljen tako da svako uz pomoć TreninGO aplikacije Olimpijskog komiteta Srbije može donirati svoje pretrčane kilometre nekoj od deset škola u Srbiji kojoj je potrebna pomoć kako bi unapredila nastavu fizičkog vaspitanja. Tri škole koje do 13. novembra u 18 časova budu sakupile najveći broj pretrčanih kilometara biće nagrađene od strane Evropske unije sportskom opremom i rekvizitima u vrednosti od 300.000 dinara za prvo mesto, 200.000 dinara za drugo i 100.000 dinara za treće mesto. U okviru ove humanitarne akcije, Evropska unije dodeliće i jednu posebnu nagradu. Naime, ukoliko broj pretrčanih kilometara dostigne 1094 kilometra – kolika je udaljenost od Beograda do Atine gde ekipa košarkaša u kolicima u novembru odlazi na Evropsko prvenstvo, Evropska unija će im pokloniti još jedna kolica u znak podrške Savezu košarkaša u kolicima Srbije.

foto: OKS

Tokom večeri održane su i dve atletske trke – Noćna milja, brza individualna trka na 1600m i Run Together, štafetna trka za srednjoškolce 2x800m. Zagrevanje takmičara pred trku vodila je ambasadorka Evropske nedelje sporta, fitnes entuzijasta Nela Bunčić.

BeActive noć je događaj koji je organizovan u okviru Evropske nedelje sporta, događaja pokrenutog od strane Evropske komisije. Nacionalni koordinatori manifestacije za našu zemlju su treću godinu za redom Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.

Više informacija možete pronaći na sajtu www.evropskanedeljasporta.rs.

Priprema i realizacija događaja izvedeni su skladu sa preporukama i merama Vlade Republike Srbije i kriznog štaba u vezi sa epidemijom virusa Covid-19.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track