ASTERIKS OSTVARIO SJAJAN REZULTAT NA PRVENSTVU SRBIJE: Tekvondisti iz Niša uzeli devet pojedinačnih i dve ekipne zlatne medalje
Foto: TK Asteriks

Pobrali medalje

ASTERIKS OSTVARIO SJAJAN REZULTAT NA PRVENSTVU SRBIJE: Tekvondisti iz Niša uzeli devet pojedinačnih i dve ekipne zlatne medalje

Ostali sportovi -

Minula dva vikenda u Beogradu su održana državna prvenstva u tekvondou za pionire, kadete, juniore i seniore u ženskoj i muškoj konkurenciji.

1 / 7 Foto: TK Asteriks

Sjajne rezultate ostvario je niški Tekvondo klub Asteriks, čijih je devet takmičara ponelo epitet šampiona Srbije, a pioniri i pionirke bili ekipno prvi.

Nevena Martinović, Strahinja Vujić, Bogdan Jovanović, Tina Ninić, Stevan Živadinović, Milica Mladenović, Katarina Uzunović, Iva Petrović i Teodora Jovanović - imena su zlatnih boraca Asteriksa. Teodora Jovanović je proglašena i najboljom takmičarkom u zemlji.

Asteriks je oba vikenda nastupio sa najjačom ekipom sa ukupno 32 takmičara. Prvog vikenda, na prvenstvu države za kadete, juniore i seniore učestvovao je 471 takmičar iz 53 kluba.

Vikend kasnije održano je prvenstvo za pionire od 6 do 11 godina gde je učešće uzeo 301 takmičar iz 42 kluba.

-Ako smo se do sada radovali pojedinačnim uspesima naših takmičara, sada je došlo vreme i da kao tim budemo najbolji. Ovo je nagrada za ceo klub, jer ono što su svi ovi klinci radili prethodnih meseci, trenirali u različitim okolnostima, bili hrabri sve ovo vreme i istrajni u želji da postanu najbolji - u tome su i uspeli. Državno prvenstvo, nakon toliko meseci pandemije, dokazalo je da su sportisti pravi borci koji nikad ne odustaju i za koje ne postoje prepreke, jer njihov motiv je pobeda, njihov motiv je biti najbolji - kažu u Asteriksu.

Srbija je bila prva zemlja u Evropi koja je organizovala državno prvenstvo nakon pandemije. Takmičenje je održano na otvorenom, u Sportskom centru Tašmajdan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track