Najnovije vesti

KOVIN I PANČEVO ZRELI ZA EVROPSKE DOGAĐAJE: Davor Štefanek i Goran Marinković obišli nove terene!
Foto: SSS

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

KOVIN I PANČEVO ZRELI ZA EVROPSKE DOGAĐAJE: Davor Štefanek i Goran Marinković obišli nove terene!

Ostali sportovi

U Sportskom savezu Srbije ne znaju za predah, pa je tako delegacija najmasovnije sportske organizacije na Balkanu obišla teritorijalne sportske saveze Južnobanatskog okruga.

Predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković najpre su posetili opštinu Kovin, a zatim i grad Pančevo.

Sportski savez opštine Kovin ima 22 kluba i odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom. Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović ima razumevanja za sport, a na sastanku sa predstavnicima saveza i predsednikom SO Zorananom Bradanjim i zamenikom predsednice opštine Ratkom Mosurovićem, istakla je ulaganja u sportsku infrastrukturu”, rečeno je u SSS.

foto: SSS

Izgrađena je "Ustanova za sport Kovin", koji su predstavnici SSS i obišli, dok je u izgradnji bazen. "Ustanova za sport Kovin" sadrži košarkaški i fudbalski teren, teretanu, halu za male sportove kao i klub sportista i kancelarije opštinskog sportskog saveza. Nakon Kovina, prijem za predstavnike SSS upriličen je i kod novog gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića i zamenice gradonačelnika Dragane Kuprešanin, zajedno sa predstavnicima Sportskog saveza grada Pančeva. U ovom gradu od prošle nedelje pokrenuta je akcija besplatne rekreacije namenjene pre svega damama "Budi zdrava - vežbaj sa nama".

foto: SSS

Veoma mi je drago što smo u Kovinu videli dobar primer saradnji lokalne samouprave i sportskog saveza. Nadam se da će kolege obogatiti sportsku ponudu svoje opštine i akcijama koje organizuje Sportski savez Srbije. U Pančevu, gradu sporta, upoznali smo se sa novim gradonačelnikom. Gospodin Stevanović je na sastanku pokazao veliko interesovanje za sport po kome je Pančevo i prepoznatljivo i istako značaj ovog segmenta. Mladi ljudi Sportskog saveza Pančeva koje predvodi Slobodan Bitević veoma su posvećeni svom poslu i imamo već dugo odličnu saradnju. Želim da tako i nastavimo”, rekao je Davor Štefanek.

foto: SSS

Generalni sekretar Goran Marinković istakao je da će i u Južnom Banatu biti sproveden niz akcija:

Kovin će se uključiti aktivnije u organizaciju sportskih događaja koje iniciramo, verujem da će u narednom periodu biti preduzeti i konkretni koraci. A opet, u Pančevu akcija "Budi zdrava - vežbaj sa nama" probudila je veliko interesovanje i pozitivne utiske. Današnji sastanak nastavak je dobre saradnje”, rekao je Marinković.

foto: SSS

G. A.

Foto: SSS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...