Najnovije vesti

SOFTBOLAŠI JAČI OD KORONE: Održan Trofej Beograda, Srbija sve bolja u novom olimpijskom sportu!
Foto: SSS

LEPOTA SPORTA

SOFTBOLAŠI JAČI OD KORONE: Održan Trofej Beograda, Srbija sve bolja u novom olimpijskom sportu!

Ostali sportovi

Sezona softbola u Srbiji je ove godine, kao i u svim sportovima zbog pandemije virusa korona, imala puno prekida. Ipak, bolja situacija u poslednja dva meseca donela je i nekoliko održanih kampova i turnira.

Poslednji je oržan tradicionalni Trofej Beograda u softbolu, 14. po redu. Na sjajnom terenu u Ripnju snage su odmerili klubovi Svet sporta scorpions (Beograd), Voša (Novi Sad) i 4 lava (Inđija).

Odigrano je pet utakmica, u disciplini softbol slou puč, a u finalnom duelu “4 lava” su osvojili turnir pobedivši favorizovane goste iz Novog Sada. Medalje u Ripnju delio je Novica Todosijević, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, koji je finansirao ovaj turnir.

foto: SSS

Tokom prethodna dva meseca održan je i veliki kamp na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, na kom je radilo deset dečaka i 14 devojčica iz raznih delova Srbije. Uslovi za rad bili su odlični, a uspeh u karijeri sportistima je poželeo i Nikola Novaković, direktor Sportskog centra Zlatibor.

foto: SSS

Oživelo je i u Vojvodini. Kamp u Adi sproveli su članovi kluba "4 Lava" iz Inđije, dok je program "Olimpijski sportovi mogu zajedno" sproveo Softbol savez Vojvodine. Ovi programi ne bi mogli biti realizovani bez pomoći Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli u planu je sprovođenje još jednog kampa, završni mečevi Prvenstva Srbije kao i učešće na Sajmu sporta.

 G. A. / Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...