SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: Štefanek i Marinković vodili panel diskusiju, teritorijalni savezi pred novim izazovima! FOTO
Foto: SSS

ZA JOŠ BOLJE REZULTATE

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: Štefanek i Marinković vodili panel diskusiju, teritorijalni savezi pred novim izazovima! FOTO

Ostali sportovi -

Sportski savez Srbije nastavio je panel diskusije u čijem su fokusu izmene Pravilnika Zakona o sportu.

Tako su po četvrti put, nakon Pčinkskog, Braničevskog i Bačkog okruga, okupljeni teritorijalni sportski savezi, ovoga puta iz Kolubarskog, dela Mačvanskog, Šumadijskog i Moravičkog okruga.

Domaćin diskusije bio je Sportski savez opštine Ub i lokalna samouprava. Dobrodošlicu ispred opštine Ub poželeo je zamenik predsednika opštine Aleksandar Jovanović Džajić, a uspešan rad kolegama poželeo je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Profesor Nenad Đurđević, pravni saveznik SSS, naglasio je koje su to promene u 2020. godini unete u Pravilnik, a zatim je zajedno sa generalnim sekretarom SSS Goranom Marinkovićem odgovarao na pitanja.

foto: SSS

Predsednik SSS naglasio značaj ovakvih sastanaka:

“Panel diskusije koje organizujemo imaju primaran cilj da upute kolege iz teritorijalnih sportskih saveza u izmene koje su veoma važne za funkcionisanje sporta na lokalu. Ovo je i odlična prilika da se razmene iskustva, uspostavi bolja komunikacija i ostvari što neposredniji kontakt i uvid u probleme koji se javljaju u sportu. Zahvaljujemo se Sportskom savezu opštine Ub kao i samoj opštini Ub na pomoći u organizaciji ovog događaja”, istakao je Štefanek.

foto: SSS

Marinković je istakao da ima mnogo dobrih primera u praksi:

“Za dobro funkcionisanje sporta neophodna je komunikacija i razumevanje lokalne samouprave i teritorijalnog sportskog saveza. Takav primer imamo upravo na Ubu. Ulaže se u infrastrukturu, sport je iz godine u godinu na sve višoj lestvici, a kolege iz Sportskog saveza opštine Ub na visini su zadatka i uvek sprovedu akcije i maksimalno ispunjavaju zacrtane ciljeve. Po ko zna koji put pokazali su se kao odlični domaćini i nadam se da će se i drugi savezi ugledati na njihov sistem rada. Drago mi je što su i članovi lokalnih samouprava prepoznali Panel diskusiju Sportskog saveza Srbije kao veoma korisnu i zajedno sa ljudima iz teritorijalnih saveza prisustvovali događaju. Odziv je bio odličan, to pokazuje zainteresovanost kolega da poboljšaju sport na lokalu”, istakao je Marinković.

Sportski savez Srbije planira da nastavi sa organizacijom Panel diskusija u svim okruzima.

G. A / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track