SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL U SARAJEVU! Ivana Jovanović uoči finala Sportskih igara mladih: Sve za dečije osmehe
Foto: Vladimir Marković

NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL U SARAJEVU! Ivana Jovanović uoči finala Sportskih igara mladih: Sve za dečije osmehe

Ostali sportovi -

Svi mi koji radimo u Sportskim igrama mladih Srbije borimo se za dečije osmehe i ponosni smo što će na međunarodnom finalu u Sarajevu učestvovati mališani iz 20 naših gradova, kaže predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović.

Na takmičenje u Sarajevu, od 20. do 24. oktobra, dolaze najbolji sa državnih šampionata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

„Sedma sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji završena je vrlo uspešno, pridržavali smo se svih mera i probali smo decu da naučimo da je važno da pre svega vodimo računa o svom zdravlju, a onda i o zdravlju svih ostalih. Ova sezona bila je duga i teška, potpuno različita u odnosu na sve prethodne, ali pođednako lepa jer su naša deca i ove godine ponela lepe utiske, kako sa takmičenja, tako i sa svih ostalih manifestacija“, rekla je Jovanović u intervjuu Tanjugu.

Ove godine u Srbiji na takmičenjima Sportskih igara mladih učestvovalo je više od 72.000 mališana, u 27 gradova, od Surdulice do Kikinde, kaže predsednica SIM Srbije.

„Ponosni smo na svu našu decu jer su pokazali da i u ovim uslovima mogu da se druže, takmiče i pre svega igraju, jer kako mi volimo da kažemo: „Igre su zakon“, ističe Jovanović.

Sportske igre mladih sada se sele u Sarajevo, a razlog što će se prvi put finale održati u tom gradu jeste jubilej domaćina, s obzirom da Igre u BiH slave 10. rođendan.

Završnica će se održati na Ilidži, po ugledu na „balon“ završnicu NBA lige u Diznilendu, u Orlandu.

„Sigurni smo da ćemo zajedno, i u ovako teškim epidemiološkim uslovima, uz velike mere predostrožnosti uspeti da zajedno proslavimo veliki jubilej.

Želimo da pošaljemo poruku svim roditeljima i svim učesnicima finala da razloga za brigu nema, mere jesu pooštrene i ponašaćemo se u skladu sa svim epidemiološkim pravilima kako nalažu Krizni štab Republike Srbije, Vlada Srbije, kao i lokalni krizni štab Kantona Sarajevo.

Naši učesnici biće smešteni u okviru dva hotelska kompelsa na Ilidži i zapravo kada se uradi „ček in“ i svi zajedno dođemo u Sarajevo, više izlaska iz kompleksa nema. Čak su i sportske dvorane i sve ostalo od sportskog sadržaja sastavni deo ovih kompleksa i sigurna sam da ćemo uspeti na najbolji način da organizujmo ovo veliko finale“, objašnjava Jovanović.

Na pitanje kako vidi Igre u Srbiji u naredne tri godine, Jovanović kaže da je to teško predvideti, ali da je evidentno da su Sportske Igre mladih postale brend.

„Ponosni smo jer su deca zavolela igre, ali smo isto tako i ponosni na podršku koju imamo, pre svega od predsednika Aleksandra Vučića, zatim Vlade Srbije, koja je visoki pokrovitelj Igara, svih naših sponzora, pre svega kompaniju Dunav osiguranje, koja je naš generalni sponzor, evo već drugu sezonu. Ako sve bude išlo ovim tempom kao i do sada, mislim da za igre ne postoji granica“.

„Svima nama koji radimo Igre je svako dete bitno, mi se borimo za svaki novi dečiji osmeh, u svakom gradu.I naša pobeda je što će ove godine na međunarodnom finalu u Sarajevu učestvovati više od 250 dece, iz 20 mesta u Srbiji, naši mali SIM šampioni. Ako gledamo brojke, deca iz 48 mesta bila su učesnici državnog finala, a učestvovalo je 1.970 učecnika. To su veoma ozbiljne cifre i mi kao najveća amaterska manifestacija sporta u ovom delu Evrope, ali i šire imamo motiv da svake godine za decu napravimo nešto bolje i više, jer ovde su „Deca zakon“ i „Igre su zakon“, zaključila je Ivana Jovanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track