DOAJEN SPORTSKOG NOVINARSTVA U BOLNICI: Legendarna MILKA BABOVIĆ bori se sa koronom i slepilom!
Foto: Printskrin

TEŠKI DANI ZA VELIKOG BORCA

DOAJEN SPORTSKOG NOVINARSTVA U BOLNICI: Legendarna MILKA BABOVIĆ bori se sa koronom i slepilom!

Ostali sportovi -

Legendarna jugoslovenska sportska novinarka Milka Babović koja je nedavno napunila 92 godine nalazi se u bolnici u vrlo teškom stanju.

Ona je hospitalizovana pre15 dana zbog uobičajenih tegoba za osobe njenih godina, a u sredu je samo dan nakon njenog rođendana prebačena u kliničku bolnicu" Dubrava" jer se zarazila koronavirusom.

Ipak insajderske informacije iz “covid-bolnice” govore da se uprkos godinama ovaj doajen sportskog novinarstva dobro nosi s bolešću koja u poslednje vreme napada nesmanjenom žestinom

Podršku joj pružaju mnogi znani i neznani, svi oni koji su uz njen topli glas odrastali u svetu sporta koji je tako emOtivno i s puno ljubavi decenijama komentarisala.

foto: Printskrin

Milka Babović omiljena TV ličnost, proslavljena novinarka, komentatorka i bivša atletičarka,rođena je u Skoplju, školu je pohađala u Sarajevu, živela je i u Rumi i Beogradu, da bi se na kraju skrasila u Zagrebu

S pravom i danas mnogi ističu da je Milka Babović bila ponajbolji sportski komentator u bivšoj državi, uz rame Mladenu Deliću ili Borisu Mutiću.

Poslednjih se godina gospođa Milka poprilično povukla iz javnosti, samo je retko izlazila iz kuće i samo sebi svojstvenom skromnošću odbijala pomoć najbližih prijatelja i porodice i insistirala da uprkos svemu ostane samostalna kakva je oduvek i bila, formirajući se u tipičnom muškom svetu sportskog novinarstva.

Čak i kad ju na ne tako davno na pešačkom prevozu udario automobil gde na svu sreću nije bilo težih posledica njen vedri duh je ostao nesalomiv.

"Ipak sam ja stara sportistkinja znam kako se pada", kroz smeh je prokomentarisala.

Milka ima ozbiljnih komplikacija s vidom, što joj je danas najveći problem, prava “rak-rana”. Sve je i dalje zanima i sve prati, iako već dve godine ne može da gleda televiziju, kao ni da čita. Uprkos tome, zadržala je dobro raspoloženje, pričaju svi koji je znaju, kao i da i dalje puna oduševljenja priča o starim vremenima.

Živi skromno, penzionerski, okružena knjigama, isečcima iz novina, uspomenama.

Ali i brojnim istinskim prijateljima koji joj poručuju:

Sretno, Milka – pokaži još jednom koliko si veliki borac!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track