ŠAMPION U SURFINGU NA UDARU BELE AJKULE: Ovaj dan slaviće kao drugi rođendan! (VIDEO)
Foto: Youtube/screenshot

NEVEROVATNO

ŠAMPION U SURFINGU NA UDARU BELE AJKULE: Ovaj dan slaviće kao drugi rođendan! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Profesionalni surfer iz Australije Met Vilkinson imao je neviđenu sreću kada je surfujući bio na meti velike bele ajkule!

Najopasniji morski predator, poznat po napadu na ljude, odjednom se svorio u blizini Vilkinsona, koji je bio na dasci u vodama plaže Šarpes blizu grada Belina. Ajkula je u jednom trenutku krenula prema njemu, ali je u poslednjem trenutku promenila pravac.

A lil Chopes mission would be nice right now

A post shared by Matt Wilkinson (@mattwilko8) on

Ovaj šampion u surfingu nije ni bio svestan u kakvoj opasnosti se nalazio, a ceo događaj snimljen je kamerom sa drona spasilaca na plaži.

Dok je ležao na dasci dron-operator je spustio letilicu nisko i poručio mu da je opasna ajkula u blizini da se vrati na obalu. Met je bio šokiran kada su mu pokazali snimak, nije mogao ni da pretpostavi da ga je ajkula umalo dotakla.

- Čuo sam kao da je voda čudno pljusnula, ali kad sam se okrenuo, nisam video ništa. Dron se spustio, čuo sam poruku i odmah sam zaplivao ka obali. Spasilac mi je pokazao snimak, nisam mogao da verujem da je bila tako blizu - rekao je surfer za Bos haunting.

Bou Monks, jedan od spasilaca sa dotične plaže, kaže da se ajkula pojavila iznenada:

- Samo je krenula ka Metu, a nisam siguran zašto je odustala od napada u poslednjem trenutku. Moguće je da je zbog drona, viđao sam ranije da beže od tog zvuka.

Surfer dodaje da je odmah pozvao suprugu:

- Želeo sam da joj kažem za to pre nego što se snimci pojave u javnosti. Samo znam da ne želi da neko vreme ulazim u vodu.

P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track