TUŽAN DAN ZA CRNO-BELE! Preminuo bivši predsednik VK Partizan Egon Padovan!
Foto: AP/VK Partizan

tragedija

TUŽAN DAN ZA CRNO-BELE! Preminuo bivši predsednik VK Partizan Egon Padovan!

Ostali sportovi -

Danas je u Zagrebu, posle dugotrajne borbe za ozdravljenje preminuo Egon Padovan, rodjen 1941. godine, bivši Predsednik Vaterpolo kluba Partizan u periodu 1986.-1991. godine.

Takodje je bio i član Predsedništva Vaterpolo saveza Jugoslavije , kao i ministar u vladi Borislava Mikulića, a potom i zamenik direktora Jugobanke Beograd.

Kao mladi sportista- vaterpolista nastupao je za Korčulanski KPK, dok je njegov sin Vitomir bio aktivan član Vaterpolo kluba Partizan i reprezentativac Jugoslavije sa kojima je osvajao mnoge najsjajnije trofeje. Kao Predsednik VK Partizan ostaće upamćen kao prvi Predsednik jednog sportskog kluba koji je imenu kluba dodao komercijalni naziv “Bambi” pokazavši na taj način velike mogućnosti sporta u promociji privrednog giganta i kao VK Partizan Bambi osvojio, pored niza drugih trofeja i titulu osvajača Kupa pobednika Kupova Evrope. Takodje aktivno je učestvovao zajedno sa ostalim članovima Predsedništva kluba na obezbedjenju optimalnih uslova za rad svih takmičarskih kategorija VK Partizan na bazenu SRC Banjica i predstavio jedan nov, uspešan, model upravljanja sportskim objektom od strane jednog sportskog kolektiva.

Zahvaljujući se na izuzetnom doprinosu Vaterpolo klubu Partizan, Vaterpolo savezu Jugoslavije i vaterpolo sportu u celini ostaće nam u trajnoj uspomeni kao uspešan sportski radnik, dobar čovek, izuzetan finansijski stručnjak i prijatelj.

Neka mu je večna slava i hvala!

Sahrana Egona Padovana obaviće se u Zagrebu.

Kurir sport / VK Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track