ŠAMPION JE I DALJE GLADAN USPEHA! Volf: Hamiltonu ne nedostaje motivacije
Foto: AP

formula 1

ŠAMPION JE I DALJE GLADAN USPEHA! Volf: Hamiltonu ne nedostaje motivacije

Ostali sportovi -

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da Luisu Hamiltonu, vozaču njegove ekipe koji je osvojio sedmu šampionsku titulu u Formuli 1, ne nedostaje motivacije za takmičenje.

Hamilton je pobedio danas u trci za Veliku nagradu Turske u Istanbulu i izjednačio rekord Mihaela Šumahera po broju osvojenih titula u Formuli 1. Britanac je startovao sa šestog mesta, ali je uspeo dobrom vožnjom da nadoknadi zaostatak i pobedi.

"To pokazuje kako je sposoban da se izbori sa situacijom koja na početku nije išla u njegovu korist i bio je jedini koji je to održavao na stazi. Bio je gladan kao lav vozeći na kraju sa onakvim gumama, uz rizik od kiše. Ne vidim da mu opada motivacija", rekao je Volf posle trke.

Hamilton još nije produžio ugovor sa Mercedesom, a Volf je nedavno rekao da će pregovori početi tek kada Britanac osvoji titulu.

"Imamo zaista sjajan odnos koji je rastao svih ovih godina. Ekipa ga podržava 100 odsto i on 100 odsto podržava ekipu. Zbog toga je ovih dana, koji su bili zaista teški, uspeo ovo da izvede protiv svih šansi", naveo je Volf.

"Ova godina je bila veoma, veoma specijalna, u teškim uslovima za sve širom sveta. Nadam se da smo se pokazali i zbog toga je, biti na vrhu posle ovako teške godine i ovako teškoj trci, izuzetno", dodao je on.

Takođe, ni Volf nema ugovor sa Mercedesom za sledeću godinu.

"Mislim da smo faktor jedni drugima. Ako ja odem, Mercedes će i dalje pobeđivati a to je nešto što vidim kao obavezu - da i dalje pobedjuje u budućnosti. Ali taj trenutak još nije došao", naveo je Volf.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track