Najnovije vesti

PRVENSTVO SRBIJE U TROSTAVU VAZDUŠNOM PUŠKOM: Đapićeva najpreciznija, Rakonjcu „dupla kruna“
Foto: Streljački Savez Srbije

STRELJAŠTVO

PRVENSTVO SRBIJE U TROSTAVU VAZDUŠNOM PUŠKOM: Đapićeva najpreciznija, Rakonjcu „dupla kruna“

Ostali sportovi

Tamara Đapić (Crvena zvezda) je visokim rezultatom obeležila Prvenstvo Srbije u trostavu vazdušnom puškom (3 puta 20 hitaca) u kadetskoj konkurenciji

Šampionat je održan poslednjeg dana Kampa perspektivnih strelaca SSS u Novom Sadu.

Đapićeva je osvojila zlato u vrlo izjednačenom nadmetanju kadetkinja sa visokih 594 krugova. Drugoplasirana Lana Džonić (Mladost) je „ubila“ samo krug manje, a Anja Knežević (Novi Beograd-Ušće) je došla do bronze za 592 kruga.

Ipak, ceo vikend je obeležio Aleksa Rakonjac (Pančevo), novi šampion Srbije u konkurenciji kadeta. Rakonjac je pobedio i na finalu Kupa Srbije u trostavu vazdušnom puškom, održanom u subotu, i tako sezonu završio sa „duplom krunom“.

foto: Streljački Savez Srbije

Plasman prve trojice u konkurenciji kadeta je na državnom prvenstvu bio identičan kao i u Kupu. Drugo mesto osvojio je Nikola Adamović (Jedinstvo), a bronzu je izborio Dimitrije Fatić (Novi Beograd-Ušće).

Kad je o kadetkinjama reč, iste devojke su podelile medalje i na finalu Kupa i na prvenstvu, ali obrnutim redosledom. Juče, na finalu Kupa najuspešnija je bila Novobeograđanka Anja Knežević. Lana Džonić je, kao i danas, zauzela drugo mesto, dok je Tamara Đapić bila treća.

U konkurenciji kadetkinja održano je i ekipno takmičenje, a šampionsku krunu je osvojila Crvena zvezda, predvođena Tamarom Đapić.

Za strelce pištoljem, učesnike Kampa perspektivnih strelaca, organizovano je kontrolno takmičenje, a najviše su pokazali Stanislava Popov (Kikinda) i Dušan Bojić (Smederevo). Stanislava Popov je bila najbolja u kvalifikacijama, a Bojić je trijumfovao u finalu.

foto: Streljački Savez Srbije

Prvenstvo Srbije, trostav vazdušna puška (3 puta 20 hitaca)

Kadeti: 1. Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813) 586, 2. Nikola Adamović (Jedinstvo) 584, 3. Dimitrije Fatić (Novi Beograd-Ušće) 579...

Kadetkinje: 1. Tamara Đapić (Crvena zvezda) 594, 2. Lana Džonić (Mladost) 593, 3. Anja Knežević (Novi Beograd-Ušće) 592... Ekipno: 1. Crvena zvezda (Sokić, Đapić, Rađenović) 1.741, 2. Mladost 1.716, 3. Oko sokolovo 1.714...

Kontrolno takmičenje, vazdušni pištolj

Opšta kategorija, finale: 1. Dušan Bojić (Smederevo) 229,1, 2. Stanislava Popov (Kikinda) 228,2, 3. Tamara Filipović („Dragan Jevtić Škepo“) 207,3... Kvalifikacije: 1. Popov 562, 2. Damjan Miladinović (Jagodina) 560, 3. Filipović 552

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...