STRELJAŠTVO: Kragujevčani najbolji na beogradskom "Susretu šampiona"
Foto: Streljački Savez Srbije

STRELJAŠTVO

STRELJAŠTVO: Kragujevčani najbolji na beogradskom "Susretu šampiona"

Ostali sportovi -

Streljački karavan „Susret šampiona 2020“ zaustavio se u glavnom gradu. Treće kontrolno takmičenje kandidata za reprezentaciju vazdušnom puškom u okviru serije „Susreta šampiona“ održano je na strelištu Novog Beograda-Ušće.

U kvalifikacijama je najuspešnija bila Teodora Vukojević („Čika Mata“), koja je pogodila 627,7 krugova. Sem Vukojevićeve, od dama su se nadmetale i: Ivana Marić (Policajac) 627,3, Andrea Arsović (Partizan) 626,8, Kristina Lazarević (Novi Beograd-Ušće) 621,3 i Marija Malić (Jedinstvo) 618,5.

Od muškaraca, u prvom delu takmičenja, najpecizniji je bio Aleksa Mitrović (Novi Beograd-Ušće), osvajač bronze na Olimpijskim igrama mladih 2018, sa 626,8 krugova u kvalifikacijama, slede Milenko Sebić (Novi Sad 1790) 625,7, Milutin Stefanović („Čika Mata“) 625,7, Stevan Jovanović („Čika Mata“) 622,7 i Lazar Kovačević (Jagodina 92) 622,3.

foto: Streljački Savez Srbije

U vrlo uzbudljivom i kvalitentom finalu, trijumfovao je Milutin Stefanović sa 250,5 krugova. Samo 0,2 kruga manje pogodila je drugoplasirana Ivana Marić, a treća je bila Teodora Vukojević.

Od redovnih učesnika serije takmičenja izostala je Sanja Vukašinović, koja je trenutno u Budimpešti, a šansu da se dokažu u „Susretu šampiona“ prvi put su dobili Kristina Lazarević, Marija Malić i Aleksa Mitrović.

Kao i na prethodna dva „Susreta šampiona“, u Smederevu i Kragujevcu, priređeno je i ekipno takmičenje sa četiri serije od po deset dijabola. Ovaj put uspešnija je bila muška ekipa. Seniori su skupili 2080,8 krugova, a seniorke 2.075,3.

foto: Streljački Savez Srbije

Organizacijom serije okupljanja, SSS nastoji da kandidatima za nacionalni tim nadomesti nedostatak međunarodnih takmičenja

"Serija „Susret šampiona“ se pokazala kao pun pogodak. Strelci su bili izuzetno motivisani, vidi se da su željni nadmetanja. Na svakom od dosadašnja tri susreta postignuti su vrlo dobri rezultati. U Beogradu smo imali kvalitetna ostvarenja u finalu, koji bi vredela za medalje na svakom velikom takmičenju", kaže šef stručnog štaba Dragan Donević.

Do kraja serije biće održana još dva susreta. Za decembar su zakazana okupljanja u Novom Sadu i Staroj Pazovi.

(Kurir sport/SSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track