STIGAO PROFESIONALNI RING: Hala Lagator u Loznici dobila novu opremu
Foto: T. Ilić

Investicija je vredna 2,2 miliona dinara

STIGAO PROFESIONALNI RING: Hala Lagator u Loznici dobila novu opremu

Ostali sportovi -

Modernizacija sportske hale lozničke Ustanove za fizičku kulturu (UFK) ’’Lagator’’ se nastavlja, a sada je stigao i profesionalni bokserski ring.

Investicija je vredna 2,2 miliona dinara a finansirana je iz gradske kase.

Dosadašnji ring na kome su uspešno vojevali loznički bokseri korišćen je pune četiri decenije, a nabavljen je pre otvaranja ‘’Lagatora’’ da bi onda bio predat ovoj ustanovi.

- Stigao je ring po AIBA standardu čime smo kompletirali opremu u našoj hali i sva je sertifikovana. Sada ‘’Lagator’’ ima koševe i parket po FIBA standardu, od ranije rukometne golove po IHF standardu, postavljamo led rasvetu, menja se posle 36 godina, rekonstrukcija i zamena svih stolica na obe tribine završena je prošle jeseni, tako da ’’Lagator’’ ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica svih dvoranskih sportova. Za bavljenje sportom i održavanje sportskih manifestacija najvišeg ranga stvoreni su vrhunski uslovi i po tome smo među četiri, pet sportskih hala u našoj zemlji. Nadamo se da će situacija sa pandemijom uskoro biti bolja i da će Lozničani moći da prisustvuju vrhunskim sportskim događajima uz učešće naših, ali i stranih sportista– kaže direktor UFK Dejan Dimitrijević.

Loznički ‘’Lagator’’ ima sa pomoćnim tribinama oko 2.230 sedećih mesta, a osim dobrih uslova Loznica ima i kvalitetne dvoranske sportske ekipe koje bi na utakmicama bodrile pune tribine da nije korone.

Podsetimo, Loznica je grad sporta, a planirana izdvajanja za sportske klubove u ovogodišnjem gradskom budžetu bila su 60 miliona dinara.

T. Ilić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track