OSVOJILA ZLATO I UMRLA! Tuga i neverica u Hrvatskoj: Opaka podmukla bolest joj nije dala nikakve šanse! IMALA JE SAMO 33 GODINE
Foto: Atletski savez Hrvatske

tragična smrt hrvatske atletičarke

OSVOJILA ZLATO I UMRLA! Tuga i neverica u Hrvatskoj: Opaka podmukla bolest joj nije dala nikakve šanse! IMALA JE SAMO 33 GODINE

Ostali sportovi -

Hrvatska atletičarka Valentina Valjak preminula je 33. godini života nakon kratke i teške bolesti, saopštio je Atletski savez Hrvatske.

Valentina je umrla nakon kratke i opake bolesti, samo dve nedelje nakon što je osvojila zlatnu medalju na Plitvičkom polumaratonu.

Trener Igor Čardaš na emotivan način se oprostio od tragično preminule atletičarke.

"Opaka podmukla bolest joj nije dala nikakve šanse, čak ni da se bori za svoj život, a Valentina je uvak bila pravi i istinski borac. Od prvih treninga krasile su je neke osobine koje mi treneri izuzetno cenimo kod sportista: predanost, motorička inteligencija, velika želja, takmičarski duh..." neutešan je Valentinin trener Igor Čordaš.

Valentina je bila dugoprugašica. Njen najveći uspeh u karijeri bilo je osvajanje bronzane medalje 2016. godine na Prvenstvu Hrvatske u trci na 10 kilometara.

Osim toga, bila je i asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, na geografskom odseku.

"Valentina je i tu postigla izvrsne rezultate završivši težak i zahtevan fakultet, gde se kasnije zaposlila kao asistentkinja. Ljubav prema sportu ipak je bila jača te se ponovno vraća atletici, u rekreativnu grupu našega kluba, gde smo se ponovno zbližili i ugodno družili. Takmičarski duh koji je imala ipak joj nije dao mira, tako da je u jednom trenutku odlučila ponovno krenuti u takmičarske treninge, ovaj put u pitanju je bilo trčanje na duge pruge. U vrlo kratkom vremenu videlo se da je kao stvorena za te discipline: niska, lagana i racionalnog stila trčanja vrlo brzo je napredovala. Uz svoj redovan posao trenirala je koliko god je mogla, predano i srčano, te je bila primer mnogim drugim sportistima u mojoj grupi svojim pristupom treninzima i takmičenjima. Godine 2016. postiže i svoj najveći uspeh osvojivši treće mesto na seniorskom državnom prvenstvu na 10.000 metara. Kasnije se prebacila na druge trke i uživala u tome. Na svojoj je zadnjoj trci, Plitvičkom polumaratonu, pobedila. Nažalost, Valentina, ovu trku nisi mogla dobiti. Uvek ću pamtiti naše zajedničke sportske trenutke, tvoj blagi pogled i iskreni osmeh. Ostaćeš svima nama zagrebašima zauvek u sećanju", poručio je trener Igor.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track