RADE SAVIĆ APELUJE NA SPORTISTE: Priključite se akciji prikupljanja paketića za mališane
Foto: Privatna arhiva

humanost na delu

RADE SAVIĆ APELUJE NA SPORTISTE: Priključite se akciji prikupljanja paketića za mališane

Ostali sportovi -

Bliže se Novogodišnji praznici, ovog puta u nekom čudnom, manje prazničnom ruhu. Neki ljudi dobrog srca punog ljubavi za decu, rešili su da osveže atmosferu i unesu radost i svetlost u domove najugroenijih porodica.

Subotičanin Branko Prčić predložio je grupi prijatelja ideju kako da obraduju veći broj dece. Ideja im se svidela, preneli su je iz grada u grad i sada se paketići sakupljaju na 16 lokacija u devet gradova. Naravno, nadaju se da će se još gradova otvoriti za ovu incijativu.

Koordinator za Smederevo kontaktirala je Radeta Savića i predlozila mu da se priključi akciji i tako je krenula ova priča.

Rade Savić, aktuelni evropski i svetski rekorder u dizanju tegova u svom gradu je možda i više poznat po dugogodišnjem humanitarnom radu i zalagnju. Priključio se akciji kao jedan od organizatora i vrlo aktivan učesnik.

Stavio je na raspolaganje prostor kafića u Smederevu, za mesto gde svi koji žele da se priključe akciji mogu da donesu paketiće za najugroženije porodice iz smederevske opštine.

“Smatram da mi sportisti i poznate ličnosti imamo veliku odgovornost jer primerom utičemo na druge. Ovom prilikom pozivam sve ljude dobre volje i velikog srca da pomognu koliko mogu da usrećimo što veći broj dece, jer to zavisi samo od naše dobre volje. Predlažem da svakog jutra pomislite: danas je novi dan, hajde da mislimo pozitivno i svakoga dana učinimo bar jednu dobru stvar. Evo, na primer danas pripremite paketić koji će učiniti da još jedan mališan bude nasmejan. Ispred našeg tima, zahvaljujem se Organizaciji Crvenog krsta Smederevo, Gradskom savezu socijalno humanitarnih organizacija, njihovim volonterima i svim organizacijama i dobrim ljudima koji su pristupili ovoj akciji od srca sa puno ljubavi za decu .” – izjavio je Savić.

Od javnih ličnosti koje su do sada podržale akciju prikupljanja paketića sirom Srbije, izdvajamo nekoliko imena: muzičari Ana Stanić, Ivana Peters i Vasil Hadžimanov, fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović, košarkaši Partizana Rašon Tomas, Novica Veličković, Ognjen Jaramaz, Stefan Janković, Ivan Ivković, a spisak će se povećavati svakodnevno.

Akciju je takodje podržao i jedan od najvećih fitness lanaca u Srbiji "Mega Gym".

Od gradova, aktivirali su se Subotica (Branko Prčić, Gabor Hodi), Novi Sad (Nataša Dili), Smederevo (Ivana Lazić), Beograd (Tanja Tomić, Teodora Didić, Ivana Kecović, Dušan Pavlović), Kraljevo (Ana Jerotijević), Ruma (Mile Savić), Inđija (Maja Živković, Sanja Zec), Sombor (Ivana Barać) i Niš (Zoran Ilić).

Apelujemo i na ostale gradove da se priključe i učine koliko mogu. Jer naše malo, za nekoga može biti mnogo. Doneti sreću i ulepšati praznike u ovom trenutku učiniće da se svi osećamo ispunjeno.

Ukoliko zelite da se i vi priključite akciji, možete kontakriati koordinatore preko Fejsbuka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track