SVETSKI ŠAMPION ZA NIŠ KAŽE DA JE ALBANSKI GRAD Sramna provokacija Albanca: Hoće da gradi spomenik Skenderbegu usred Srbije!
Foto: Instagram

ZAPALJIVA IZJAVA

SVETSKI ŠAMPION ZA NIŠ KAŽE DA JE ALBANSKI GRAD Sramna provokacija Albanca: Hoće da gradi spomenik Skenderbegu usred Srbije!

Ostali sportovi -

Svetski šampion u karateu Enver Idrizi svojom provokativnom izjavom podigao je veliku prašinu u javnosti.

Na poziv albanske dijaspore i švajcarskih medija Idrizi je boravio u Švajcarskoj povodom 552. godišnjice smrti Skenderbega.

Nakon polaganja cveća na spomenik Skenderbegu u Ženevi, Idrizi je dao jednu izuzetno provokativnu izjavu za "Le Canton27.ch".

Albanac rođen u Skoplju rekao je da posle Ženeve spomenik Skenderbegu treba da postoji svuda gde ima Albanaca.

"Ovde u Ženevi ima 20.000 Albanaca, u Švajcarskoj preko 300.000, ako imamo spomenik u Ženevi zašto ne bismo imali i u albanskim gradovima poput Medveđe i Niša? Ja bih finansirao podizanje spomenika, treba svima skrenuti pažnju na vrline Albanaca, Skenderbeg je oslobodio druge narode na Balkanu", izjavio je Idrizi.

Idrizi je rođen u Skoplju 1966. godine, a trenutno živi u Nemačkoj. Zanimljivo, bio je reprezentativac Hrvatske u karateu i osvojio je prvu medalju u istoriji te zemlje nakon sticanja nezavisnosti.

Idrizi često na društvenim mrežama veliča pripadnike terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track