SVETSKI KUP U BEOGRADU: A za braću iz Rusije - poklon domaća rakija Velizara Đerića!
Foto: SFKS

ŠAMPIONI U RVANJU

SVETSKI KUP U BEOGRADU: A za braću iz Rusije - poklon domaća rakija Velizara Đerića!

Ostali sportovi -

Beograd je prethodnih dana bio centar sveta u rvanju, a pohvale za organizaciju Svetskog kupa stižu od praktično svih 505 takmičara iz 51 zemlje!

Sve epidemiološke mere usled pandemije korone ispoštovane su na Beogradskom sajmu, gde je sport - konkretno rvanje, pobedilo opaki virus.

A posebno zadovoljstvo pokazali su ruski takmičari i članovi njihove ekspedicije, kojima je specijalni domaćin bio Velizar Đerić, bivši ministar sporta u Vladi SR Jugoslacije i aktuelni predsednik Srpske federacije kompanijskog sporta.

Velizar Đerić
foto: SFKS

S obzirom da se naš najbolji rvač Davor Štefanek optaštao od bogate sportske karijere, Đerić je i u svojstvu predsednika Nadzornog odbora Sportskog saveza Srbije ugostio ruske trenere i članove stručnog štaba u svom restoranu kraj Save na beogradskom sajmu.

Velizar Đerić
foto: SFKS

“Naš olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek bio je opravdano odsutan pošto je po drugi put dobio sina. Njegova lepša polovina Dolores, posle Matije, na svet je dovela još jednog dečaka i budućeg šampiona Relju. Zbog koronavirusa nismo bili u mogućnosti da ovaj lepi čin proslavimo kako dolikuje, ali braća iz Rusije su iskoristila priliku da mu pošalju specijalnu čestitku. Rusi su na Svetskom kupu u Beogradu osvojili deset medalja, od toga osam zlatnih, a u Moskvu su odneli i specijalnu domaću rakiju. Više puta su istakli da se osećaju kao u njihovoj Rusiji i dali do znanja da su Rusi i Srbi zaista veliki bratski narod”, istakao je Velizar Đerić uz konstataciju da je goste iz Moskve posebno oduševila uramljena fotografija njega i legendarnig boksera Majka Tajsona, uspomena iz Las Vegasa, iz vremena kad je bio predsednik Bokserskog saveza Srbine i član borda svetske bokserske federacije.

G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track