Ponosni smo na Oliveru i Nikolinu
Foto: Kurir

Kurir u kući sestara Moldovan

Ponosni smo na Oliveru i Nikolinu

Ostali sportovi -
Biće bolje na Olimpijskim igrama u Riju, kaže majka srpskih kajakašica, koje su juče osvojile osmo mesto u finalnoj trci

Biće bolje!Srpske reprezentativke u kajaku, sestre Olivera (22) i Nikolina (23) Moldovan, zauzele su juče osmo mesto u finalnoj trci u disciplini dvosed na 500 metara. Za prvoplasiranim Nemicama kasnile su šest sekundi. Sestrama su ovo prve Olimpijske igre i ostvarile su odličan rezultat među najboljim kajakašicama sveta.Ovo su tek počeciKurir je posmatrao trku u domu porodice Moldovan u Borči. Majka Tatjana, otac Zoran i sestra Branka nisu bili tužni, kažu da su zadovoljni već postignutim rezultatima Nikoline i Olivere. Istina, nadali su se medalji, ali kažu da vreme njihovih miljenica tek dolazi.- Ovo su tek počeci. U njihovom sportu vrhunac se dostiže u 27. ili 28. godini. Ponosna sam na njih, biće bolje u Riju - rekla je za Kurir majka.Najmlađa sestra Branka (18), takođe kajakašica, veruje da njene sestre mogu mnogo više:- Mnogo sam zadovoljna njima, ali ne i prolaznim vremenom. One to mogu mnogo bolje, na treninzima veslaju pet sekundi brže. Da su danas imale to vreme, našle bi se među prvima u borbi za medalju.Hvala Đilasu!Majka Tatjana zahvalna je gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu.- Kad su bile još male i osvajale prve medalje, Dragan Đilas je počeo da im pruža podršku. On je prvi prepoznao njihov kvalitet i onda je sve postalo lakše. Ove godine imaju podršku mnogih, na prvom mestu tu je Olimpijski komitet.

Pritisak je ipak bio prevelik
Pritisak je ipak bio prevelik

Nikolina: Trema nas je pokosilaNikolina Moldovan je posle trke priznala da je trema bila prejaka i da bi bilo dobro kada bi se u rad s njima uključio i psiholog.- Imale smo užasnu tremu, pojela nas je. Trener nam je govorio da budemo opuštene i da neće biti problema ako ne ostvarimo dobar rezultat. Do početka trke sve je bilo u redu. Međutim, očigledno nije vredelo - rekla je Nikolina Moldovan.

Medalja do medaljeU sobi Nikoline Moldovan postoji kutak u kojem se nalazi više od 1.000 medalja koje su sestre osvojile tokom godina.- U početku smo ih kačile na zid, ali smo shvatile da više nema mesta za one koje tek slede. Nas tri ukupno smo osvojile oko hiljadu medalja, a sigurna sam da će ih biti još mnogo - otkriva Branka.

Evo gde trenira svetska klasa
Evo gde trenira svetska klasa

Žabokrečina im ne smetaUslovi u kojima treniraju sestre Moldovan su zaista veoma loši. Kanal pun žabokrečine, od koje se voda maltene i ne vidi, kao i svlačionice u očajnom stanju, svakodnevica su naših junakinja. Najmlađa sestra Branka kaže da njima to ne smeta:- One veslaju već 12 godina, zaljubile su se u kajak i ništa ih ne može odvući od te ljubavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track