HRVATI SE DIVE SRBIJI! Komšije oduševljene Špancem na klupi Orlova: Od raspadnute ekipe stvorio NAJVEĆU rukometnu priču!
Foto: Starsport©

ODJEKNULO

HRVATI SE DIVE SRBIJI! Komšije oduševljene Špancem na klupi Orlova: Od raspadnute ekipe stvorio NAJVEĆU rukometnu priču!

Ostali sportovi -

Toni Đerona selektor rukometne reprezentacije Srbije za kratko vreme preporodio je " Orlove"

Srbija je pozitivno šokirala ljubitelje sporta jer je u dva meča sa Francuskom najtrofejnijom svetskom reprezentacijom zabeležila pobedu i remi i iznenadila celokupnu rukometnu javnost.

Iznenađenje ne kriju ni komšije Hrvati pa je tako tamošnji portal "Index.hr" posvetio je opširan članak selektoru "orlova" Toniju Đeroni.

On je predstavljen kao čovek koji je "od raspadnute Srbije stvorio ekipu koja je nadigrala Francusku".

Hrvatski medij podseća da je naša reprezentacija na nekoliko poslednjih takmičenja beležila loše rezultate i da je pre godinu dana bila tek 20. od 24 ekipe na Evropskom prvenstvu, da je naš savez godinama lutao, menjao selektore i da je čudno da nije bilo rezultata, jer Srbija ima nekoliko izuzetnih pojedinaca, ali ne i timski duh.

Toni Đerona
foto: Beta / Branislav Božić

"Dolazak na klupu španskog trenera Tonija Đerone razbudio je srpski rukomet u samo dve utakmice. Od bezvoljne i nezainteresovane ekipe, Đerona je u samo nekoliko dana stvorio borbenu ekipu koja ima cilj i koja gine za svaku loptu", piše u tekstu

Najbolje su ostavili za kraj

"Srbija je postala najveća rukometna priča u periodu uoči Svetskog prvenstva koje počinje u sredu i na kojem Srbi neće učestvovati", zaključio je autor teksta

Kurir sport / Index. hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track