SEZONE FORMULE 1 POČINJE U BAHERINU: Odložene trke u Australiji i Kini (FOTO)
Foto: Profimedia

FORMULA 1

SEZONE FORMULE 1 POČINJE U BAHERINU: Odložene trke u Australiji i Kini (FOTO)

Ostali sportovi -

Početak nove sezone Formule 1 odložen je za sedam dana zbog pandemije korona virusa, pa će se umesto u Australiji, prva trka u šampionatu voziti u Bahreinu 28. marta, saopšteno je danas.

Sezona je trebalo da počne 21. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu, ali je ta trka odložena za 21. novembar.

Sezona će početi 28. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina na stazi Sakir, na kojoj se sa dve uzastopne trke pre manje od četiri meseca završila prošla sezona.

Zbog pandemije korona virusa odložena je i trka u Kini, koja je trebalo da se vozi 11. aprila i još nije odredjen novi termin. Trke u Australiji i Kini odložene su zbog strogih pravila u vezi sa putovanjima. ; Kako su objavili organizatori, u kalendar je dodata trka u Imoli, 18. aprila.

"Zadovoljni smo što možemo da potvrdimo da će broj trka za ovu sezonu ostati nepromenjen. Pandemija još nije dozvolila da se život vrati u normalu, ali pokazali smo 2020. godine da možemo bezbedno da se trkamo, kao prvi medjunarodni sport koji se vratio takmičenjima i imamo iskustvo i planove za organizaciju ove sezone", rekao je predsednik Formule 1 Stefano Domenikali, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Luis Hamilton, Formula 1
foto: Profimedia

Odlaganje trke u Australiji znači da će se sezona produžiti do 12. decembra, kada će se voziti poslednja trka u šampionatu, za Veliku nagradu Abu Dabija, ali i da će se promeniti termini pojedinih trka, pa će se u Brazilu voziti 7. novembra, a u Saudijskoj Arabiji 5. decembra.

Prošla sezona počela je u julu trkom u Austriji. Voženo je 17 od 22 trka, a ove sezone planirano je da se održe 23 trke.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track