KIK BOKSER ALEKSANDAR KONOVALOV ZA KURIR: Pauza me neće sputati, biću opet prvak sveta!
Foto: Kik boks savez Srbije

intervju

KIK BOKSER ALEKSANDAR KONOVALOV ZA KURIR: Pauza me neće sputati, biću opet prvak sveta!

Ostali sportovi -

Konovalov: Kamp sa Izraelcima, organizovan u Smederevu, bio je pun pogodak u ovo teško vreme korone

Aleksandar Konovalov (26), aktuelni i višestruki šampion sveta i Evrope u kik boksu, pomalo je tužan što je u poslednjem trenutku otkazan njegov treći duel protiv Rusa Šamila Gadžimusaeva.

Neki čudan splet okolnosti je uticao da se otkaže spektakl “Zlatni kik bokser”, na kojem su pored ova dva borca trebalo da nastupe najbolji srpski kik bokseri i mnoge vedete iz Evrope i sveta.

- Spremali smo se pakleno u SD Kombat moj prijatelj i imenjak Menković, sa zvanično najboljim trenerom planete Dejanom Pavićem. Pucali od snage, tempirali formu, ali i Menka i ja, kao i ostali naši saborci, ostali smo uskraćeni za spektakularne mečeve...

Aleksandar Konovalov
foto: Kik boks savez Srbije

Šta se desilo?

- Malo pre takmičenja izglasano je nepoverenje predsedniku Srđanu Bugarčiću na Skupštini Kik Boks saveza Srbije i najznačajniji turnir u kalendaru našeg saveza a i šire, koji je predsednik Srđan Bugarčić pre dve godine vratio na veliku scenu posle više od deset godina pauze otkazan je zbog navedenih problema. Sada će oni na izbore, ali te ljude koji žele promene i povratak na ono što je bilo mnogo godina pre, što je legitimno da se odmah razumemo, očigledno ne zanima mnogo stav nas boraca. Nama je najbitnije bilo da se nastavi sa sjajnim radom i uslovima koje smo mi, reprezentativci Srbije imali u poslednje dve, tri godine i da se ponovo održi “Zlatni kik bokser” krajem decembra. To je naše najjače takmičenje, za to se spremamo maltene celu godinu. Svaki naš borac sanja da bude deo tog turnira i da se bori za statuu Zlatnog kik boksera i titulu najboljeg srpskog borca… - u dahu će Konovalov.

Aleksandar Konovalov
foto: Kik boks savez Srbije

Kakav ti je plan za dalje?

- Svakako sam planirao da odmorim posle tog meča sa Gadžimusaevim, Nova godina, Božić, Srpska Nova godina... Nikad nije dobra iznenadna pauza, ali otkako radim sa trenerom Pavićem, ne brinem mnogo. Uskoro ću opet biti u top formi, biću opet prvak sveta!

Pred kraj godine klub SD Combat je bio domaćin izraelskom timu koji je u Srbiju stigao u kamp organizovan u Smederevu. Čini se da je to bio pun pogodak?

- Uf, i te kako. Moram i ovom prilikom da se zahvalim Dejanu Paviću i Srđanu Bugarčiću koji su uz pomoć Nikole Stošića u prostorijama njegovog kluba organizovali ovaj trening kamp i što su nam omogućili te jake sparinge u ovo teško vreme korone, kada su mnoga takmičenja otkazana. Meni je posebno značilo što je deo izraelskog time bio i Itai Gershon, svetska zvezda i borac koji nastupa za najjaču profi kik boks organizaciju “Glory”, sa kojim sam imao priliku da sparingujem i treniram nekoliko dana. Videli ste koliko sam “storija” okačio na Instagram, koliko smo svi bili srećni, i Izraelci i mi. Mnoga prijateljstva su sklopljena - zaključuje Konovalov.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track