LAGATOR U NOVOM RUHU! Mesto za velike sportske događaje: Završena modernizacija čuvene hale!
Foto: T. Ilić

loznica grad sporta

LAGATOR U NOVOM RUHU! Mesto za velike sportske događaje: Završena modernizacija čuvene hale!

Ostali sportovi -

Loznički sportisti kao i ljubitelji dvoranskih sportova imaju u sportskoj hali Ustanove za fizičku kulturu (UFK) ’’Lagator’’ sve neophodne uslove za odigravanja ne samo domaćih već i međunarodnih utakmica.

Ovih dana je završetkom postavljanja nove led rasvete, započetog krajem 2020, kompletirana modernizacija ovog sportskog objekta koja traje poslednjih nekoliko godina.

Loznica
foto: T. Ilić

Prema rečima Dejana Dimitrijevića, direktora ustanove, nedavno su zbog dobijanja boljeg efekta na nove ugrađene reflektore naknadno postavljena senila i prizme za rasipanje svetlosti što sprečava pojavu senki na terenu i stvara optimalne uslove za sportske događaje u sali. Nova led rasveta postavljena je na plafonu duž cele sale, a posebni reflektori na sredini predviđeni su isključivo za korišćenje tokom bokserskih megdana, ali i ukoliko bude potrebno tokom nekih utakmica.

Investiciju vrednu šest miliona dinara finansirao je gradski budžet, a osim hale led paneli osvetljavaju i hodnike UFK ’’Lagator’’ tako da je sada popravljena i energetska efikasnost samog objekta. Jačina osvetljenja, promenjenog prvi put posle više od tri i po decenije, zadovoljava potrebe halskog sporta i za međunarodne utakmice, a ustanova je poslednjih nekoliko godina nabavila sve što je potrebno za takve događaje.

Loznica
foto: T. Ilić

Renovirane su svlačionice, postavljen nov parket u hali, nabavljeni profesionalni koševi koji imaju FIBA sertifikat kao i profesionalni rukometni golovi, a pretprošle jeseni završena je rekonstrukcija i zamena svih sedišta pa je kapacitet hale 1.742 sedeća mesta, a sa pomoćnim tribinama 2.232. Krajem prošle godine nabavljen je profesionalni bokserski ring po najvišem AIBA standardu, zamenjen stari korišćen pune četiri decenije, za koji je grad izdvojio 2,2 miliona dinara.

Loznica
foto: T. Ilić

Loznički ’’Lagator’’ sada ima sertifikovanu kompletnu opremu i po tome su, kažu u ustanovi, među četiri, pet hala u Srbiji.

Loznica je grad sporta, ima šezdesetak klubova sa više od tri hiljade sportista, a oni koji se bave dvoranskih sportovima ne plaćaju termine za treninge i utakmice. Kada na Lagatoru budu urađeni fudbalski stadion po UEFA 4 standardu, sa oko 8.500 mesta, i atletski stadion Loznica će imati još bolje uslove za razvoj sporta i sigurno biti sportski centar ovog dela Srbije.

T.Ilić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track