SNOUBORD SPEKTAKL NA KOPAONIKU 8. I 9. FEBRUARA: Milenković na Evropa kupu! VIDEO

Ostali sportovi -

Milenković: Ukoliko uspem da pobedim biće mi još draže zbog toga što se Evropa kup održava u mojoj zemlji

Na Kopaoniku, najpoznatijoj srpskoj planini, 8. i 9. februara biće održan Evropa kup u snoubordu. Tog ponedeljka i utorka sve oči evropskog snoubord krema biće uprte u Kopaonik, a Srbija najviše očekuje od našeg najboljeg takmičara u ovom sportu, Matije Milenkovića (19) koji će nastupiti u disciplinama Big Air i Slopy Stile. Cilj je, naravno, pobeda u konkurenciji takmičara iz nekoliko najjačih zemalja u ovom sportu: Nemačke, Francuske, Alžira, Italije, Švedske, Hrvatske, Slovenije...

Matija Milenković
foto: Privatna arhiva

- Ove sezone održao sam formu koliko je to bilo moguće zbog situacije sa KOVID-19. Prošle godine sam uzeo zlato, ove godine se nadam novom trijumfu, ali ništa ne obećavam imajući u vidu da će biti jaka konkurencija. Ukoliko uspem da pobedim biće mi još draže zbog toga što se Evropa kup održava u mojoj zemlji - u dahu će Matija koji se za takmičenje spremao u poznatom italijanskom ski-centru Livinjo.

Inače, mladi i supertalentovani Milenković već dvaput je osvajao Evropa kup. Pored učešća na na Kopaoniku, planira da nastupa na što više takmičenja širom Evrope i sveta, koliko to situacija sa koronavirusom dozvoli.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track