NEMA STAJANJA: Delegacija OKS na čelu sa predsednik Božidarom Maljkovićem u poseti Subotici! FOTO
Foto: OKS

NEMA STAJANJA: Delegacija OKS na čelu sa predsednik Božidarom Maljkovićem u poseti Subotici! FOTO

Ostali sportovi -

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije, na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem, sastala se danas u Subotici sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem. Pored predsednika Maljkovića, u Subotici su danas bili generalni sekretar OKS Đorđe Višacki i potpredsednik Žarko Zečević.

Tokom susreta razgovaralo se o uslovima i potrebama najuspešnijih sportista iz Subotice i okoline, aktuelnostima vezanim za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju i sportskim programima koje OKS realizuje. Nakon sastanka i obraćanja medijima, predsenik OKS uručio je dve zahvalnice: gradonačelniku Bakiću za sveukupan doprinos Grada Subotice sportu i negovanju olimpijskih vrednosti, i Subotičaninu Miodragu Bardiću, donatoru spomen-česme subotičkim osvajačima olimpijskih odličja, u znak iskrenog prijateljstva i doprinosa očuvanju olimpijskog nasleđa.

OKS, Božidar Maljković
foto: OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković naglasio je da će se Subotica naći na mapi prioriteta OKS i da će to biti vidljivo u narednom periodu.

Maljković je u svom obraćanju, podsetio sve na istoriju Olimpijskog komiteta Srbije i njegove početke.

Naš Olimpijski komitet je među prvih 18 organizovanih olimpijskih komiteta. Želimo da budemo najbolji, da budemo prvi u svemu, naravno u radu, organizaciji, disciplini, posvećenosti, požrtvovanju. Da razvijamo viteštvo u sportu, a to znači da aplauzom pozdravljamo bolje, a da ne vređamo one koji su izgubili - podvukao je Božidar Maljković.

OKS, Božidar Maljković
foto: OKS

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić takođe se osvrnuo na 23. februar 1910. godine dan kada su oficiri 18. pešadijskog puka vojske Kraljevine Srbije napravili sastanak na četvrtom spratu beogradskog hotela „Moskva“ gde su osnovali Srpski olimpijski klub i istakao da je Subotica uvek spremna da ponudi sjajne uslove za pripreme srpskih olimpijaca.

Ocenili smo da u Subotici postoje odlični uslovi za pripreme naših najboljih sportista i reprezentativnih selekcija za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju, u više sportskih grana - istakao je Bakić i naveo da je baron Lajoš Vermeš 26. avgusta 1880. godine organizovao Palićke sportske igre, takozvanu „Palićku olimpijadu.

Uz izražavanje srdačne dobrodošlice i zahvalnosti na uručenom priznanju i poseti, gradonačelnik Stevan Bakić je Božidaru Maljkoviću čestitao na ponovnom izboru na funkciju predsednika Olimpijskog komiteta Srbije i dragim gostima poželeo dobro zdravlje, puno uspeha u daljem radu i prijatan boravak u Subotici.

Kurir sport / OKS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track