Najnovije vesti

ARSOVIĆ I MAJDOV IZNAD SVIH: Posle promocije Monografije, Sportski savez Beograda organizovao dodelu godišnjih nagrada!
Foto: Sportski Savez Beograda

LAUREATI

ARSOVIĆ I MAJDOV IZNAD SVIH: Posle promocije Monografije, Sportski savez Beograda organizovao dodelu godišnjih nagrada!

Ostali sportovi

Zbog epidemiološke situacije, dodelu godišnjih priznanja za 2021., Sportski savez Beograda nije održao kako je to bilo ranijih godina, svečano u Gradskoj Skupštini.

Komisija je odredila laureate, a nagrade su podeljene u prostorijama SSAB u Tiršovoj, u skladu sa epidemiološkim merama koje su propisane od strane nadležnih državnih organa. Predsednik Sportskog saveza Beograda Dragan Tomašević delio je priznanja.

- Uprkos velikim izazovima i problemima koje je izazvala epidemija korona virusa, 2020. godina je bila veoma uspešna za Sportski savez Beograda. Srpski sport, a posebno sport u Beogradu je opstao. Nije bilo lako, ali uspeli smo da prevaziđemo sve to. Naša priznanja imaju tradiciju i želimo da ovoj manifestaciji i nagradama damo još veću vrednost u godinama koje su pred nama. Organizacija na čijem sam čelu je postigla zavidne rezultate, pre svega na polju realizacije svojih redovnih aktivnosti, ali i kapitalnog dela,monografije beogradskog sporta. Nakon početka promocije monografije,reakcija sportske javnosti bila je i više nego pozitivna, na šta smo veoma ponosni. Sport je, ne samo srpski nego i beogradski brend. U ovom gradu je stvarano mnogo šampiona, održan je veliki broj svetskih i evropskih takmičenja, a nadamo se da će godine koje dolaze biti još srećnije i uspešnije za sport u Beogradu – poručio je mr Dragan Tomašević, predsednik Sportskog saveza Beograda.

laureati
foto: Sportski Savez Beograda

Najupečatljiviji utisak u 2020. ostavili su Nemanja Majdov (džudo,olimpijski sport), mlada Andrea Arsović (streljaštvo, olimpijski sport), Andrea Stojadinov (džudo, olimpijski sport) i Željko Ćirković (košarka u kolicima, sport osoba sa invaliditetom), koji su po izboru SSAB najbolji sportisti Beograda u ovoj godini.

Sportskom savezu Grocke dodeljena je plaketa za najbolji teritorijalni savez, Rvački savez Beograda proglašen je za najbolji gradski granski savez, a Sportsko društvo Radnički za najbolju sportsku organizaciju u 2020. godini. Nagrada za životno delo pripala je dugogodišnjem generalnom sekretaru SSS Danetu Korici, sportski stručnjak godine je Ljubiša Majdov, a sportski funkcioner Ivan Đorđević. Šefu deska Srpskog telegrafa Draženu Ostojiću pripalo je priznanje za najboljeg sportskog novinara u 2021.

laureati
foto: Sportski Savez Beograda

Inače, za upravu SSAB nema stajanja. Generalni sekretar Nikola Penić je sa svojim timom pripremio Vanrednu elektronsku sednicu Skupštine SSAB, koja je održana u petak. Od 112 članova Skupštine SSAB, glasalo je čak 90 i usvojena je jedina tačka dnevnog reda – Odluka o dopuni Poslovnika o radu. Tako da su se sada stekli uslovi da se u slučaju nastavka epidemija korona virusa, sednice Skupštine mogu po potrebi održavati i preko mejla.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...