SVETSKO PRVENSTVO U BEOGRADU Nenad Borovčanin: Hvala predsedniku Vučiću na podršci! I ON JE NEKADA TRENIRAO BOKS!
Foto: BSS

BOKSERSKI SPREKTAKL U NOVEMBRU

SVETSKO PRVENSTVO U BEOGRADU Nenad Borovčanin: Hvala predsedniku Vučiću na podršci! I ON JE NEKADA TRENIRAO BOKS!

Ostali sportovi -

Godina 2021. biće zlatnim slovima upisana u istoriju srpskog boksa - Beograd će u novembru organizovati Svetsko prvenstvo!

O tom izazovu, ali i dosadašnim učinkom, pričao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, čije saopštenje prenosimo u celosti:

Zadovoljan sam jer se boks vratio u porodicu sportova Srbije, gde je dugo godina bio u dubokom snu. Boks je postao tema u medijima, tema u kućama, tema na ulicama. Besplatne škole boksa su pokrenute skoro u svim gradovima naše lepe zemlje, kako bi svako dete imalo jednaku šansu da se bavi sportom bez naplate članarine. Bokseri imaju odlične uslove, sve uzrasne selekcije obavljaju pripreme od naših planinskih lepotica do dalekog Kavkaza gde su trenutno naši seniori. Oprema, suplementacija, dnevnice, stipendije za sve šampione Srbije novo su lice srpskog boksa. BSS opet funkcioniše, imamo tim ljudi koji svakodnevno radi, formirane sudijsku, trenersku organizaciju... Spreman je i program obuke trenera za rad sa najmladjima u saradnji sa Fakultetima za sport, kao i rusko-kubanskim instruktorima za obuku trenera”, stoji u prvom delu saopštenja Borovčanina, gde se nastavlja:

Srpski boks
foto: BSS

Svega ovog oko boksa teško da bi bilo da nije pomoći predsednika države Aleksandra Vučića, koji je i sam svojevremeno rekreativno trenirao boks u Pinkiju. Za ovu godinu pomoć nam je duplirana i zato i na ovaj način želim da mu se zahvalim i da kažem da je on vetar u leđa svih nas. Takođe zahvaljujem se i na dosadašnjoj podršci Olimpijskog komiteta Srbije, oko sprovođenja programa i nastupa na takmičenjima. Takođe i lokalnim samoupravama koje pomažu boks i klubove, a posebno gradu Beogradu. Naišli smo i na razumevanje Ministarstva omladine i sporta, sa kojima je u toku dijalog, kako bi smo rešili probleme koji traju osam godina, čak još iz 2012, a sve oko početka finansiranja naših programa”, istakao je predsednik BSS i dodao:

Srpski boks
foto: BSS

Boks je plemenita veština. Boks je sport koji u našoj zemlji ima veliku istoriju. Idemo napred, ideja imamo puno i nadamo se još vidljivijim uspesima".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track