ZA HUMANOST NEMA ZIME: Maraton za Dariju Antović iz Zvečana!
Foto: Privatna arhiva

ZA HUMANOST NEMA ZIME: Maraton za Dariju Antović iz Zvečana!

Ostali sportovi -

LOZNICA - Za devojčicu Dariju Antović iz Zvečana, sa Kosova i Metohije, danas je humanitarni maraton istrčao ultramaratonac Aleksandar Kikanović iz Loznice, a pratili su ga biciklisti i humanitarci iz Valjeva, Nikola Tomić i Ivan Mišković iz organizacije ‘’Vozi bicikl – produži život’’. Oni su prešli relaciju od Valjeva do Divčibara, od oko 41 kilometra, a da stignu na cilj trebala su im četiri sata.

Maraton, Loznica
foto: Privatna arhiva

- Uslovi nisu bili teški, put je bio suv jedino je poslednjih desetak kilometara bilo nešto napornije zbog nadmorske visine i temperature koja je bila četiri stepena ispod nule. Znali smo zašto ovo radimo i nije nam bilo teško, a bićemo zadovoljni ako su ljudi saznali za Darijine zdravstvene probleme, od rođenja boluje od cerebralne paralize, a kasnije i epilepsije, i reagovali da daju koliko mogu novca za njeno dalje lečenje. Videćemo sa njenim ocem kakvi su bili efekti ovoga što smo uradili. Mi smo učinili ono što smo mogli – rekao je Kikanović po dolasku na Divčibare.

On je podsetio da je broj žiro računa za dinarske uplate:205-9011005987339-96 (primalac) Veljko Antović – otac male Darije i apelovao na ljude da pomognu koliko mogu. Ovo mu je, inače, prvi ovogodišnji maraton, a planira da ovog proleća istrči deonicu od Loznice do Manastira Jaši u Rumuniji. Prošle godine Kikanović je u humanitrane svrhe istrčao nekoliko maratona, a ukupno je prevalio više od 2.500 kilometara.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track