PREMINUO VELIKAN KARATE SPORTA U SRBIJI: Napustio nas šampion i dugogodišnji kapiten reprezentacije Jugoslavije!
Foto: Ž. M / Kurir sport

In memoriam: Oliver Tomić

PREMINUO VELIKAN KARATE SPORTA U SRBIJI: Napustio nas šampion i dugogodišnji kapiten reprezentacije Jugoslavije!

Ostali sportovi -

Oliver Tomić Oli je bio dugogodišnji karate reprezentativac bivše SFRJ, majstor karate sporta i nosilac crnog pojasa sedmi dan, preminuo je u 68. Godini.

Oliver Tomić je sa 13 godina počeo je da trenira karate, sa 16 je postao najmlađi član karate reprezentacije bivše Jugoslavije, a sa 17 godina i šampion Jugoslavije. Bio je dugogodišnji kapiten karate reprezentacije Jugoslavije, prvi balkanski prvak i četvorostruki šampion Evrope u karateu u svojoj 18 godina dugoj i bogatoj takmičarskoj karijeri.

Dugogodišnji jugoslovenski reprezentativac, trenirao je u KK „Kruševac“, KK „Crvena zvezda“. Bio je predsednik Karate kluba Kruševac i predsednik Karate JKA Šotokan federacije Srbije, član borda direktora Evropske i svetske Šotokan karate Federacije.

– Kruševac je grad sporta, sportskog duha i sportskih legendi koje je stvarao, a od kojih je zauzvrat dobijao mnogo. Ime i delo Olivera Tomića-Olija ostaće trajno upisano na svetlim stranicama sporta pod Bagdalom i karate sporta Republike Srbije, rečeno je u Sportskom savezu grada Kruševca.

Oliver Tomić je sahranjen u ponedeljak, na Novom groblju u Kruševcu.

Ž. M./ Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track