ZVANIČNO: Počeo atletski miting Serbian Indoo! FOTO
Foto: Starsport

ZVANIČNO: Počeo atletski miting Serbian Indoo! FOTO

Ostali sportovi -

Šesti međunarodni atletski miting Serbian Indoor počeo je večeras u Atletskoj dvorani u Beogradu, uz učešće nekih od najvećih zvezda svetske atletike, na čelu sa svetskim rekorderom u skoku s motkom Armandom Duplantisom.

"Večeras će nastupati atletičari koji su šampioni, gledaćemo svetske rekordere. Hvala Beogradu i Ministarstvu omladine i sporta zaa finansijskim sredstva bez kojih ne bismo održali takmičenje", rekao je predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović na svečanom otvaranju.

Zamenik gradonačelinka Beograda Goran Vesić, koji je zvanično otvorio miting, izjavio je da je ovo samo priprema za ono što Beograd čeka sledeće godine.

atletski miting Serbian Indoor
foto: Starsport

"Srećan i ponosan što je Beograd jedan od retkih gradova u svetu u kome održava međunarodno sportsko takmičenje. Organizovanje takmičenja u vreme pandemije je ravno herojstvu. Ovo je samo priprema za Svetsko dvoransko prevenstvo sledeće godine. Atletski savez i Beograd daće sve od sebe da to bude najbolje najmasovnije prvenstvo", rekao je Vesić.

Predsednik Evropske atletike Dobromir Karamarinov zahvalio se prijateljima i saradnicima iz Atletskog saveza Srbije i grada Beograda na saradnji, kao i da je ponosan na sve učesnike beogradskog mitinga.

"Želim vam sreću u pripremi za SP 2022. Biće to najbolje dvoranskonprvenstvo ikada organizovano. Atletičarima želim sreću u 2021.godini", rekao je Karamarinov.

Takmičenje je otvoreno skokom u dalj u muškoj konkurenciji, nakon čega sledi i skok s motkom, a srpska atletičarka Ivana Španović skakaće od 19 sati.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track