PERES ODUŠEVLJEN: Bolid Red Bula ima mnogo potencijala
Foto: Profimedia

Formula 1

PERES ODUŠEVLJEN: Bolid Red Bula ima mnogo potencijala

Ostali sportovi -

Vozač Red Bula Serhio Peres ocenio je da ovogodišnji bolid te ekipe ima mnogo potencijala za dobar rezultat u šampionatu Formule 1.

Peres i Maks Verstapen su u sredu na Silverstonu vozili novi bolid RB16B, koji ima unapredjen Hondin motor za ovu sezonu.

"Mogu reći da ima mnogo potencijala. Uslovi nisu bili sjajni, ali bilo je dobro osetiti bolid", rekao je Peres, preneo je Skaj.

Peres je posle osam godina u Rejsing Pointu prešao u Red Bul.

"Prilično je uzbudljivo. Početkom nedelje sam vozio RB15, a sada sam vozeči novi bolid mogao da osetim da je napravljen iskorak u tempu i brzini", naveo je Peres.

Od Verstapena se očekuje da bude najozbiljni konkurent za titulu sedmostrukom svetskom šampionu Luisu Hamiltonu iz Mercedesa.

"Ovakvi dani služe da se naviknete na bolid i novi motor, pokušavate da sve prodje glatko i da se dobro pripremite za testiranja u Bahreinu. Uvek je dobro vratiti se u bolid Formule 1, a prvi put kada izadjete iz boksa, osećaj je sjajan", naveo je holandski vozač.

Svih 10 ekipa mogu sa aktuelnim vozilima da obave dva dana snimanja u promotivne svrhe, a na specifičnim gumama bolidi mogu da predju do 100 kilometara.

Do sada su to uradile još ekipe Meklaren, Vilijams i Alfa Tauri.

Zvanična predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta na stazi Sakir, na kojoj će 28. marta početi nova sezona, trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja