ŠAMPION SE VRAĆA IZ PENZIJE Hendri: Moram da popravim igru ako želim na Svetsko prvenstvo
Foto: Profimedia

snuker

ŠAMPION SE VRAĆA IZ PENZIJE Hendri: Moram da popravim igru ako želim na Svetsko prvenstvo

Ostali sportovi -

Sedmostruki svetski šampion u snukeru Stiven Hendri rekao je da mora da popravi igru ako želi da se plasira na Svetsko prvenstvo u aprilu u Šefildu, posle devet godina odsustva iz takmičenja.

Hendri ;(52) je 2012. godine završio karijeru i od tada je uglavnom radio kao stručni konsultant u televizijskim prenosima. On se takmičenjima vratio u ponedeljak na Otvorenom prvenstvu Gibraltara, a u prvom kolu izgubio je od Metjua Selta sa 1:4.

Turnir se igra u Milton Kinsu bez publike zbog pandemije korona virusa.

Hendri je u drugom frejmu napravio trofcireni brejk od 107, što je bio njegov 776. 'senčuri' u karijeri, ali je u poslednja tri grejma osvojio samo 12 poena.

"U suštini sam zadovoljan, pošto, ako izbacite neiznudjene greške, onda možete dobro da odigrate. Bilo je sjajno. Bio sam nervozan kada sam se spremao i obukao odelo u hotelskoj sobi. To je dobar znak jer bez nerava ne možete da igrate", rekao je Hendri, preneo je Eurosport.

"Ali to moraju biti nervi uzbudjenja i očekivanja, pre nego nervi jer ne znate šta da očekujete. Met je igrao fantastično, ne sećam se da je promašio kuglu. Ovo je bio težak meč za povratak", dodao je škotski snukeraš.

Hendri je poslednji takmičarski meč igrao 2012. godine na Svetskom prvenstvu, gde je u četvrfinalu izgubio od Stivena Megvajera - 2:13.

On će igrati u kvalifikacijama za plasman na Krusibl, koje počinju 7. aprila u Engleskom institutu sporta u Šefildu.

"Moja igra nije dovoljno dobra da bih se plasirao na Svetsko prvenstvo. Mislim da me čeka još posla. Imam oko mesec dana da treniram i poboljšam igru. U meču protiv Selta sam odigrao jedan ili dva dobra sejfti udarca, ali to nije bilo dovoljno. Moji sejfti udarci moraju da budu sigurniji, kao i igra preko polovine stola. Moja igra još nije spremna za Krusibl", rekao je Hendri.

Hendri je rekorder po broju titula svetskog šampiona, koje je osvajao 1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996. i 1999. godine. Tokom karijere osvojio je 36 rangirnih titula.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track