SEBASTIJAN FETEL OPET PROMENIO KACIGU: Ovaj put je rešio da je oboji u roze, spremio novi imidž za sezonu Formule 1!
Foto: AP

nemac u akciji

SEBASTIJAN FETEL OPET PROMENIO KACIGU: Ovaj put je rešio da je oboji u roze, spremio novi imidž za sezonu Formule 1!

Ostali sportovi -

Četvorostruki svetski šampion odlučio se na marketinški potez

Tokom karijere Sebastijan Fetel je promenio toliko kaciga da se sada gotovo i niko ne seća kako je prvobitna izgledala. Nemac je u Formuli 1 nešto što je Valentino Rosi u Moto GP šampionatu, pošto iza svake kacige stoji neka priča.

Četvorostruki svetski šampion u F1 ove sezone vozi za ekipu Aston Martin, pa je zbog toga dizajnirao novu kacigu i to u roze bojama.

Nedavno je potpisao ugovor i postao ambasador BWT-a, austrijske kompanije za pročišćavanje vode. Fetelova ružičasta kaciga na svom će zadnjem delu nositi poruku “Promeni svet, gutljaj po gutljaj“.

- Budućnost je važna i moramo dati sve od sebe da zaštitimo planetu za decu i mlade. Svi delimo tu odgovornost i ako se okupimo možemo nešto da promenimo. Kao vozač Formule 1, mislim da je ispravno govoriti o ovoj temi i nadam se da će se moj glas čuti. Drago mi je što sam pronašao partnera u BWT-u koji deli istu perspektivu i ciljeve. Smanjenjem količine plastičnog otpada možemo svet učiniti boljim, gutljaj po gutljaj - poručio je Fetel.

Nemac je jednom prilikom objasnio kako i zašto menja kacige.

- Zanimljivo je da sam ja veoma tradicionalan što se diče dizajna kaciga. Naravno, ja toliko često menjam svoje, što nije uopšte tradicionalno, ali to je zato što uživam u tom procesu dizajniranja, a ne u samoj promeni. Jens Munser, koji mi dizajnira kacige, radi veći deo posla, a ja samo biram elemente koji će se naći na njima. Volim dizajn koji je jedinstven i jednostavan. Oduvek mi se sviđala kaciga Dejvida Kultarda, sa škotskom zastavom. Takođe, i kaciga Dejmona Hila, koja je replika one koju je nosio njegov otac. I Senina je bila prelepa i unikatna, žuta sa dve linije, i zbog nje je bio prepoznatljiv - naglasio je jednom prilikom Fetel.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track