UFC BORCI HITNO TRAŽE BEZBEDNIJE RUKAVICE Posle ove jezive povrede oka, jasno je i zašto! VIDEO
Foto: Youtube Printscreen

OVAKO VIŠE NE MOŽE

UFC BORCI HITNO TRAŽE BEZBEDNIJE RUKAVICE Posle ove jezive povrede oka, jasno je i zašto! VIDEO

Ostali sportovi -

Povrede oka boraca prouzrokovane prstima rivala problem su u MMA od početka, a u poslednje vreme ih ima sve više.

Nakon jezive povrede koju je pre nekoliko dana doživeo Belal Muhamed u borbi sa Leonom Edvardsom u UFC APEX u Las Vegasu, opravdano se postavlja pitanje kada će konačno nešto biti preduzeto.

U jednom trenutku Belalov prst je završio duboko u očnoj duplji rivala, nakon čega je ovaj vrištao od bolova. Borba je odmah prekinuta, lekar je ušao u oktogon da pomogne borcu iz Čikaga.

Prebačen je u bolnicu, a imao je sreće što njegovo oko nije zadobilo trajna oštećenja. Čak su i mnogi prekaljeni UFC takmičari bili užasnuti onim što su videli i smatraju da je došlo vreme da se koriste sigurnije rukavice sa kojima neće biti toliko povreda.

Pravila su, doduše, jasna, sudije veoma često opominju borce da ne smeju da imaju ispružene prste kada u takozvanoj "stojci" kidišu jedan na drugog. Ipak, u žaru borbe često je drugačije.

Čak se i jedan proizvođač opreme uključio u celu priču dizajniravši rukavice koje imaju specijalnu zaštitu prstiju, čime bi rizik bio umanjen. A one se, recimo, koriste u borbama promocije Prajd.

Jedan od onih koji se najviše zalažu za promene je i Aldžemejn Sterling, UFC šampion u bantam kategoriji.

- Potrebne su nam te rukavice! Tačka. Koliko još treba da čekamo? Koliko još povreda borci treba da zadobiju da bi se nešo promenilo? - zapitao se on na Tviteru.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track