NOVI MANDAT: Nenad Putnik ponovo izabran za predsednika Streljačkog saveza Srbije
Foto: Streljački Savez Srbije

STRELJAŠTVO

NOVI MANDAT: Nenad Putnik ponovo izabran za predsednika Streljačkog saveza Srbije

Ostali sportovi -

Predsednik Streljačkog saveza Srbije (SSS) Nenad Putnik ponovo je izabran na tu funkciju.

Putnik je novi mandat dobio na Izbornoj skupštini SS, koja je zbog epidemiološke situacije održana elektronskim putem.

Kako je saopštio Savez, osim predsednika izabrani su i novi članovi Upravnog odbora - Nikola Mirić i Dragan Donević iz regiona Beograd, Miodrag Frič i Živica Dimković iz regiona Vojvodina, a iz regiona Centralna Srbija Miomir Spasojević i Milan Parezanović.

Upravi odbor ima 11 članova, od kojih četvoro predlaže predsednik, čiji je predlog da u upravno telo udju Mladen Milošević, Vitomir Homan, Nevena Savić i Božidar Otašević, jednoglasno prihvaćen.

Za potpredsednike Saveza izabrani su Nikola Marić i Mladen Milošević.

Predsednik SSS zahvalio je na poverenju i reizboru, ali i svim članovima Upravnog i Nadzornog odbora u poslednje četiri godine na ;posvećenom radu u afirmaciji i razvoju streljaštva u Srbiji.

"Jedan od najznačajnijih projekata koje smo pokrenuli u prethodnom mandatu je Program pomoći udruženim članicama, kroz koji su klubovi besplatno ili po povoljnim uslovima nabavljali oružje, opremu i municiju. I u novom mandatu ćemo nastaviti sa realizacijom Programa, a jedna od najvažnijih akcija za ovu godinu biće nabavka malokalibarskog oružja", naveo je Putnik i istakao znatan napredak po pitanju rešavanja infrastrukture i pomoć sponzora.

Govoreći o kratkoročnim planovima, Putnik je rekao da su ove godine u centru pažnje Olimpijske igre u Tokiju i dodao da je pandemija promenila program i otežala rad reprezentacije.

"Streljaštvo za sada ima šestoro kvalifikovanih sportista za Tokio, više nego ijedan drugi pojedinačni sport u Srbiji. Nadamo se da ćemo na Evropskom prvenstvu, poslednjem kvalifikacionom takmičenju, izboriti još neku kvotu. ; Natojaćemo da reprezentativcima u narednih nekoliko meseci omogućimo najbolje uslove da se adekvatno pripreme za veliki izazov u Tokiju", naveo je Putnik.

Zbog epidemiološke situacije, Streljački savez Srbije ove godine nije organizovao svečanu dodela priznanja najuspešnijim strelcima, trenerima i klubovima u prethodnoj sezoni.

Većina priznanja je laureatima uručena u februaru, na Prvenstvu Srbije u Nišu, a posle prve sednice Upravnog odbora priredjena je dodela nagrada za najuspešnijeg ženskog strelca i najboljeg trenera Srbije u prošloj godini.

Ceremonija je imala i svečan i tužan karakter. Najbolji ženski strelac Srbije u 2020. godini bila je prerano preminula Bobana Momčilović Veličković, koja je priznanje zaslužila osvajanjem titule šampiona Evrope vazdušnim pištoljem.

Predsednik SSS je pehar uručio suprugu preminule strelkinje Miroslavu Momčiloviću i podsetio na velike uspehe višestruke šampionke Evrope i olimpijke.

SSS je za najboljeg trenera u 2020. izabrao Jasnu Šekarić, koja je poslednjih nekoliko godina trenirala Bobanu Momčilović Veličković. Uručujući priznanje Šekarićevoj, koja je proglašena za najboljeg trenera Srbije u izboru OKS, Putnik je pozvao nekadašnju reprezentativku da ostane u streljaštvu i uz Savez i da stvara nove šampione.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track