NISAM SRBIN IZ REPUBLIKE SRPSKE, JA SAM HERCEGOVAC Otac novog SPORTSKOG ČUDA iz BIH otkrio zašto njegova Lana nije izabrala SRBIJU
Foto: Fejsbuk

oglasio se bivši golman

NISAM SRBIN IZ REPUBLIKE SRPSKE, JA SAM HERCEGOVAC Otac novog SPORTSKOG ČUDA iz BIH otkrio zašto njegova Lana nije izabrala SRBIJU

Ostali sportovi -

Mlada plivačica iz Mostara Lana Pudar (15) postala je glavna tema u regionu nakon što je na takmičenju u Beogradu isplivala A normu za Olimpijske igre u kategoriji delfin.

Iako ima samo 15 godna, Lana ima rezultate koji su među najboljim na svetu i nema sumnje da je pred njom blistava budućnost.

Naravno, odmah su krenule spekulacije da bi Lana u budućnosti mogla da se bori pod zastavom neke druge zemlje, međutim, njen otac Veljko je to javno demantovao.

"Molim vas da ne zamarate više s pitanjima pod kojom zastavom će Lana Pudar plivati, na ovo pitanje više ni Lana ni mi ne odgovaramo. Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porekla i zemlju koju nosi u srcu", napisao je otac devojčice na društvenim mrežama.

Lana Pudar
foto: Fejsbuk

Veljko Pudar je bio cenjen golman u bivšoj Jugoslaviji. Branio je i za nekoliko naših klubova (Čukarički, Palilulac).

Za sebe kaže da je pravoslavac iz Hercegovine, iako ga mnogi smatraju "Srbinom iz Federacije".

Veljko je nedavno otkrio da je imao ozbiljnih problema u Bosni zbog svog porekla. Bivši golman ističe da pripada FS FBIH i da nije Srbin iz Republike Srpske.

"Dosta vremena sam ćutao, još dok sam živeo i radio u BIH. Bio sam predlagan, ali nikad nisam izabran zato što misle da nisam Srbin. Bosna i Hercegovina je moja zemlja, ja sam pravoslavac iz Hercegovine. Nismo birali gde ćemo se roditi, malo mi je čudno. Ogorčen sam na sistem izbora. Aplicirao sam pre nekih 15 godina kada je FS BIH raspisao konkurs za trenera golmana. Prijavio sam se, ali sam odbijen. Smatraju me Srbinom iz Federacije, nisam mogao da prođem. Nikada više nisam aplicirao", rekao je Pudar za SportSport.ba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track