SVI SMO MI SRBIJA: Rukometašice na putu za Tokio dobile veliku podršku šampiona! Za sve je kriv slučajni susret na granici
Foto: RSS

pred turnir u đeru

SVI SMO MI SRBIJA: Rukometašice na putu za Tokio dobile veliku podršku šampiona! Za sve je kriv slučajni susret na granici

Ostali sportovi -

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pokušaće da na turniru u Đeru,izbori odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Naša bivša rukometašica Jelena Erić danima je u euforiji zbog prilike da se i rukometašice domognu Igara:

- U karijeri nisam imala priliku da uopšte dođem do kvalifikacionog turnira za OI. Takve neke čudne godine su bile. Ali... Sad ću da bodrim naše rukometašice i to sa tribina, napisala je pre nekoliko dana.

Danas je krenula u Mađarsku i opisla zanimljiv susret na granici. Tamo je naišla na vaterpolo legendu Živka Gocića, koji je trener u susednoj zemlji.

Vaterpolo, Živko Gocić, Reprezentacija Srbije, Vaterpolisti Srbije, Oproštaj, Slobodan Nikić, Oprođt
foto: Filip Plavčić

- Ono kad na HUN granici sretneš Živka Gocića koji ti poželi sreću na kval. za OI. Grande Gocić. Nema dalje. Hvala. Svi smo mi olimpijski tim Srbije, opisala je Erićeva.

Jelena Erić
foto: Saša Pavlić

Na turnir u Mađarskoj selektor Ljubomir Obradović poveo je 20 igračica: Golmani: Katarina Tomašević, Jovana Risović i Kristina Graovac; Krila: Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Timea Milošević, Katarina Krpež i Željka Nikolić, Pivotmeni: Dragana Cvijić, Slađana Pop Lazić i Jovana Milojević; Bekovi: Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Kovačević, Jovana Jovović, Kristina Liščević, Tamara Radojević, Jelena Lavko, Marina Dmitrović i Dijana Števin.

Srbija će se za olimpijsku vizu boriti sa selekcijama Rusije (petak, 20 sati), Mađarske (subota 17.30) i Kazahstana (nedelja 17.30), a dve najbolje reprezentacije na turniru u "Audi Areni", izboriće plasman u Tokio.

Rukometašice su poslednji put na Olimpijskim igrama učestvovale 1988. godine u Seulu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track