SVETSKA PRVAKINJA POBEDILA DEPRESIJU: Sad dostavlja pice da bi mogla da plati put na Olimpijske igre (VIDEO)
Foto: Profimedia

PROŠLA JE PAKAO

SVETSKA PRVAKINJA POBEDILA DEPRESIJU: Sad dostavlja pice da bi mogla da plati put na Olimpijske igre (VIDEO)

Ostali sportovi -

Engleskinja Eliz Kristi (30), je trostruka svetska i deseterostruka evropska prvakinja u brzom klizanju, ali do sada nije uspela osvojiti medalju na Olimpijskim igrama.

Nesrećna Eliz se poslednjih godina borila sa depresijom, pokušala je i samoubistvo, a sad čini sve kako bi još jednom otišla na Olimpijske igre.

Osvojila je ukupno 12 medalja na Svetskim prvenstvima u brzom klizanju, od toga tri zlatne 2017. godine, a tada je proglašena i sportistkinjom godine. Na Evropskim prvenstvima je uzela 18 medalja o čega čak 10 zlatnih! Nažalost, na Olimpijskim igrama nije imala sreće, tri puta je predstavljala Veliku Britaniju (2010. godine u Vancouveru, 2014. u Sočiju te 2018 u Pjongčangu) i nije osvojila medalju.

Elis Kristi
foto: Profimedia

Posle Igara u Sočiju život joj se okrenuo naglavačke i doslovce pretvorio u pakao, borila se s depresijom, a sve je eskaliralo četiri godine kasnije nakon Igara u Pjongčangu. U jednom trenutku pokušala je samoubistvo, prerezavši vene...

- U tom trenutku shvatila sam da želim živeti, priznala je za engleske medije Eliz i dodala:

- Imala sam sreće, prijatelji su me brzo prevezli u bolnicu i lekari su me spasili. Moja zahvalnost svima njima je neizmerna...

Vratila se jača i odlučnija, radi sve kako bi nastupila na Zimskim olimpijskim igrama 2022. u Pekingu. Ali, problemi kao da se lepe za nju... Finansijska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa pogodila je i Olimpijski odbor Velike Britanije koji je morao drastično smanjiti sredstva za sportiste, a najgore su prošli oni iz zimskih sportova.

Elis Kristi
foto: Profimedia

Engleski mediji tvrde da su mnogi sportisti morali da potraže dodatni posao kako bi preživeli. Među njima je i Eliz koja trenutno kućni budžet popunjava radeći kao dostavljačica pica u mestu u kom živi.

- Sve što radim, činim kako bih osvojila medalju u Pekingu i kako bih ispravila sve ono loše s prošlih Igara, kaže Eliz, koja ima samo jedan cilj - nastup na Igrama u Pekingu! I ne namerava odustati.

- Posao je to kao i svaki drugi, a ovo nisu laka vremena i ponekad jednostavno nemaš izbora. U glavi imam samo jedan cilj, Igre u Pekingu, spremna sam na sve i sigurna sam da ću uspeti', zaključila je Eliz Kristi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track