BEOGRAD ORGANIZUJE SLEDEĆA TRI F8 EVROLIGE: Srbija SIGURNO ima predstavnika u najjačem klupskom takmičenju 2022. i 2023. godine
Foto: Profimedia

dobra vest

BEOGRAD ORGANIZUJE SLEDEĆA TRI F8 EVROLIGE: Srbija SIGURNO ima predstavnika u najjačem klupskom takmičenju 2022. i 2023. godine

Ostali sportovi -

Šuškalo se prethodnoh dana, a sada je i javno potvrđeno - Beograd će organizovati završni turnir Lige šampiona u vaterpolu tri godine zaredom.

Prvo izdanje je od 3. do 5. juna ove godine i na njemu neće biti naših klubova, ali će VK Novi Beograd, kao tehnički organizator, 2022. i 2023. dobiti "vajld kard" i sigurno biti deo najjačeg klupskog takmičenja. Ovu vest potvrdio je za Novosti sportski direktor Novog Beograda Aleksandar Šoštar.

Vaterpolo, Partizan, Liga šampiona, Aleksandar Šoštar
foto: Zorana Jevtić

- Velika stvar zanaš klupski vaterpolo. Novi Beograd će biti siguran učesnik F8, ali i ostali naši klubovi plasman na završni turnir mogu da izbore kroz kvalifikacije. Ove godine će se F8 prvi put igtati na neutralnom terenu, što je šansa za sve klubove. Veliku zahvalnost na podršci dugujemo Ministarstvu omladine i sporta, gradu Beogradu, Olimpijskom komitetu Srbije i Vaterpolo savezu Srbije - rekao je Šoštar.

Prema trenutnoj situaciji realno je da turnir u Beogradu bude održan bez prisustva publike, ali još nije poznato na kom bazenu će biti igrane utakmice. Zna se i da za finalni turnir u Evropi treba izdvojiti do milion evra, odnosno tako je bilo u slučaju Hanovera, koji je i ove godine trebalo da bude domaćin, prenele su vaterpolovesti.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track