ŠAMPIONI KOD GRADONAČELNIKA KRALJEVA: Terzić primio članove Odbojkaškog kluba Ribnica
Foto: J. S.

Posle 43 godine ponovili najveći uspeh

ŠAMPIONI KOD GRADONAČELNIKA KRALJEVA: Terzić primio članove Odbojkaškog kluba Ribnica

Ostali sportovi -

Za odbojkaše, trenere i sponzore Odbojkaškog kluba "Ribnica" iz Kraljeva, koji je nedavno osvojio 56. Kup Srbije u odbojci, u četvrtak je u sedištu lokalne samouprave priređen svečani prijem, a goste je pozdravio gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

On je ovom prilikom čestitao popularnim "musketarima" na osvojenom trofeju, podsetivši da je OK "Ribnica" bila i osvajač nacionalnog Kupa SFRJ 1978. godine.

- Vi ste posle 43 godine uspeli da ponovite najveći uspeh, ne u istoriji kraljevačke odbojke, nego u istoriji kraljevačkog kolektivnog sporta. Cilj ovog rukovodstva Grada Kraljeva, naše zakonodavne i izvršne vlasti, jeste da pomognemo da barem jedan naš klub osvoji prvenstvo Srbije u kolektivnom sportu, kazao je Terzić i dodao da je između sportista i lokalne samouprave saradnja bila na najvišem mogućem nivou.

Ribnica, Kraljevo, odbojka
foto: J. S.

Terzić je istakao da je Kraljevo uvek bilo grad talentovanih sportista i zahvalio sponzorima ekipe "Ribnice" na ispoljenoj društvenoj odgovornosti i dodao da je lokalna samouprava u ovoj godini za ovaj odbojkaški klub izdvojila 50 odsto više finansijskih sredstava nego što je to ranije bio slučaj.

- Samo u okviru odbojkaške porodice Bićanin, ne samo da imamo dve medalje iz 1978. godine, već i treću - iz ove godine, a ja sam siguran da će naši mladi odbojkaši nastaviti stazama svojih prethodnika, pa da imamo i nove Bićane, nove Petkoviće, nove Kovačeviće, nove Lisince i da Kraljevo ostane prepoznatljivo po odbojci, naveo je prvi čovek grada na Ibru.

Ribnica, Kraljevo, odbojka
foto: J. S.

Zahvaljujući se na prijemu i čestitkama, trener "Ribnice" Milan Simojlović je kazao da je njega lično impresionirala volja i energija svih onih koji su im pružili podršku kada im je ona bila neophodna.

- Položaj našeg kluba u odbojkaškim krugovima je sada podignut na najveći mogući nivo i stali smo rame uz rame sa najvećim odbojkaškim klubovima u Evropi. Za kratko vreme reorganizovali smo rad kluba i postavili najviše standarde, što je rezultiralo uspehom. Retkost je i privilegija imati iza sebe podršku lokalne samouprave i naših sponzora, i ja im se od srca zahvaljujem na svemu, rekao je, između ostalog, Simojlović.

J. S. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track