PROTIV HRVATSKIH VELIKANA ZA TROFEJ: Radnički na teškom ispitu na F4 Regionalne lige
Foto: Saša Pavličić

zagreb

PROTIV HRVATSKIH VELIKANA ZA TROFEJ: Radnički na teškom ispitu na F4 Regionalne lige

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca će predstojećeg vikenda učestvovati na fajnal-foru Regionalne A1 lige u Zagrebu, gde će kao jedini srpski predstavnik pokušati da se domognu neke od medalja.

Prvi rival Radničkog, sutra od 16.55, biće ekipa Mladosti, branilac pehara. U drugom polufinalu, od 20.00, sastaju se dubrovački Jug i Jadran iz Splita.

Kragujevčani su u Zagreb stigli pravo iz Mađarske gde su odigrali nerešeno sa Solnokom (10:10), ali nisu uspeli da nadoknade minus iz prvog duela (12:14) u četvrtfinalu Evrokupa.

I Mladost je eliminisana u četvrtfinalu tog takmičenja pošto je najpre slavila sa 11:10, a potom istim rezultatom poražena u regularnom delu na gostovanju Vuljagmeniju, ali je u predgradju Atine poražena na peterce (9:8).

"Možda je Mladost više iznenađena tim ispadanjem nego mi. Doduše, eliminisani su iz objektivnih razloga, jer su igrali bez dva jako važna igrača... Posle drugog meča u Solnoku videli smo da smo ispali u utakmici u Kragujevcu, gde smo poraženi sa 14:12, a imali smo šansu da ostvarimo povoljniji rezultat", rekao je trener Radničkog Uroš Stevanović, prenosi klub.

"Znamo ko su Mladost i Jug, klubovi sa velikom istorijom i tradicijom, ali oba tima se nalaze u nekoj maloj rezultatskoj krizi. Mladost je prerano završila LEN Kup, ali to može samo da deluje pozitivno na njih i da prouzrokuje reakciju, jer su to veliki šampioni i reprezentativci", dodao je Stevanović.

Najveći uspeh u ovom takmičenju Kragujevčani su ostvarili 2015. godine, kada su se jedini put do sada pojavili na završnoj smotri najboljih ekipa regiona i osvojili bronzanu medalju.

"Za nas je velika čast igrati posle šest godina na fajnal-foru, pogotovo protiv Mladosti iz Zagreba. To je nešto za šta se trenira i radi. Možda ćemo na tu našu mladost izvući neku svežinu u ovom napornom ritmu koji nas prati duže vreme, a zadržati želju i agresiju koju smo imali tokom cele sezone. Vidimo neku svoju šansu, ali Mladost je Mladost, pogotovo u Zagrebu", zaključio je Stevanović.

Finale, Vaterpolisti Radničkog, Florencija, Kup Evrope
foto: Sasa Pavlic

Trener Mladosti Zoran Bajić rekao je da njegova ekipa u meč s Radničkim ulazi "ranjena", nakon ispadanja iz Kupa Evrope.

"Nije nam lako. Moramo se dodatno mobilisati, jer nas očekuje izuzetno težak i zahtevan protivnik. Ušli smo u NBA ritam, ali umoru ne pridajemo neki značaj. Mi moramo da nadjemo dodatnu motivaciju, želju i volju i po ko zna koji put da pokažemo karakter", rekao je Bajić.

"Jesmo nosioci i branioci pehara i od samog trofeja ne treba nam veći motiv. Svako od nas mora izvući poslednji motiv snage i nadoknaditi neigranje Harkova, koji je pre povrede bio najbolji napadač u Evropi", dodao je on.

Trener Mladosti je naveo da jako poštuje Radnički koji se, po njegovim rečima, u poslednjih šest meseci dosta podigao i postao jedna konstanta, ne samo u Srbiji, već i u Evropi.

"Izuzetno su organizovani i disciplinovani. Imaju dobar sastav, izuzetno su agresivni i odlično vodjeni od strane trenera Stevanovića i vidim ih i u narednim godinama na pravom putu", kazao je Bajić.

Posle sutrašnjih polufinala, u nedelju su na programu mečevi za plasman. Od 17.15 časova igra se utakmica za treće mesto, dok je finale od 19.00

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track