RADNIČKI POTOPIO HRVATE I POSTAO PRVAK REGIONA: Najveći uspeh srpskog klupskog vaterpola od evropske titule Zvezde 2013!
Foto: www.kvkradnicki.com

naklon do poda

RADNIČKI POTOPIO HRVATE I POSTAO PRVAK REGIONA: Najveći uspeh srpskog klupskog vaterpola od evropske titule Zvezde 2013!

Ostali sportovi -

Kragujevčani postali prvi srpski klub koji je osvojio regionalnu ligu

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca uradili su nemoguće! Postali su šampioni Regionalne lige, tako što su na fajnal-foru u Zagrebu do titule stigli pobedivši dve najbolje hrvatske ekipe - Mladost i Jug!

Radnički je prvi i jedini srpski klub koji osvojio ovo takmičenje i na taj način se pridružio Jugu iz Dubrovnika (četiri puta), Primorju iz Rijeke (četiri puta), Jadranu iz Herceg Novog (dva puta), italijanskom Pro Reku (jednom) i ekipi Mladosti iz Zagreba (jednom).

Sjajni Šumadinci predvođeni trenerom Urošem Stevanovićem u finalu su nadigrali velikog favorita, ekipu Juga iz Dubrovnika, rezultatom 14:12. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Marko Radulović sa četiri gola, Filip Janković je dodao tri, a Strahinja Rašović postigao je dva pogotka. Za najboljeg igrača turnira proglašen je golman srpskog tima Lazar Dobožanov, golman Radničkog.

Dan ranije, Kragujevčani su u triler završnici bili bolji od Mladosti iz Zagreba, posle velike drame u izvođenju peteraca (14:13).

Ovaj uspeh Kragujevčana je najveći klupski uspeh srpskog vaterpola od osvajanja titule prvaka Evrope vaterpolista Crvene zvezde 2013. godine. Tada su na bazenu na Tašu, u neverovatnoj atmosferi, nošeni frenetičnim navijanjem više od 5.000 ljudi, crveno-beli u finalu savladali Jug iz Dubrovnika, rezultatom 8:7.

Crvena zvezda, vaterpolo, crvena zvezda vaterpolo
foto: @starsport

Valja pomenuti da su vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili LEN Kup Evrope 2013. godine pošto su dva puta pobedili italijansku Florenciju (8:4, 7:6), dok su u sezoni 2014/2015 u finalu Lige šampiona poraženi od španske Barselonete rezultatom 7:6.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track