TRKA TERENSKIH VOZILA

OFFROAD TAKMIČENJA SVE POPULARNIJA U SRBIJI: Održan prvi Adventure Srbija 4x4 kup Srbije (KURIR TELEVIZIJA)

Ostali sportovi -

Offroad takmičenja sve su popularnija u Srbiji. Poligon nadomak Beograda juče je bio domaćin prvog Adventure Srbija 4x4 kupa Srbije.

Za titulu najbolje terenske posade takmičilo se 44 ekipe iz Srbije, Bosne i Makedonije. Najmoćniji terenci regiona imali su zadatak da za što kraći vremenski rok pređu nepristupačan teren put izazova. Sa elementima ovog ekstremnog sporta, upoznaje nas Jovan Mrdak, direktor takmičenja.

“Trka terenskih vozila je uvod u šampionat Srbije koji već godina dana u planu. Da se of roud uvede kao disciplina. Mi ovaj put nismo prihvatili da radimo to zvanično za šampionat, ovo prvi put pravimo I vidimo da su pozitivni utisci ” rekao je Jovan.

Kao i u svakom drugom sportu, i u ovom postoje kategorije.

“Vozi se u tri klase i tri etape. Na kraju je četvrta etapa spojena - sve tri odjednom. Do sada su takmičenja organizovana po kubikaži vozila, međutim, sva ta vozila su sad modifikovana. Vidite i sami da ti džipovi ne liče na svoje serijske proizvodnje. Nerealno je bilo više klasifikovati po kubikaži. Mi smo uveli sad to da se klasa utvrđuje po visini točkova”, objasnio je Dejan

Takmičar, novajlija u ovom sportu je objasnio zbog čega se opredelio za ovaj sport.

“Pre toga sam vozio motore, koji su postali jako nebezbedni za vožnju kod nas. Ovo ima isto adrenalina kao vožnja motora, samo bezbednije dosta. Ovde ako se vozilo zaglavi, vi imate vitlo kroz koje možete da se izvučete”, kaže Stefan Šumaković, jedan od takmičara.

Na prvi pogled reklo bi se da je samo muška populacija zainteresovana za ovaj sport, ali u publici je bilo I žena. Ovo takmičenje je samo promocija i početak Offroad u Srbiji. Takmičari kažu da ako se po jutru dan poznaje, čeka ih blistava budućnost.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

11:10

Milanu se život promenio u sekundi zbog nenošenja kacige

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track