SRPSKA NAUČNICA U TIMU KOJI LEČI ŠUMAHERA: Na slavnom vozaču primenjena specijalna metoda, stanje mu se POPRAVLJA!
Foto: Reuters

IMA NADE

SRPSKA NAUČNICA U TIMU KOJI LEČI ŠUMAHERA: Na slavnom vozaču primenjena specijalna metoda, stanje mu se POPRAVLJA!

Ostali sportovi -

Naučnica iz Srbije Milana Tasić ušla je u tim čuvenog profesora Filipa Menašea, koji je uključen u lečenje legendarnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera.

Srž tog lečenja su matične ćelije,

Iako se u poslednje vreme pojavilo dosta informacija o zdravstvenom stanju čuvenog sportiste, ceo slučaj je i dalje u najvećoj meri tajna za javnost.

"Ja sam u timu koji se bavi istraživanjem regeneracije srčanog mišića nakon infarkta, embrionalnim matičnim ćelijama ili pak indukovanim pluripotentnim matičnim ćelijama. Šef ovog tima jeste prof. dr Filip Menaše, koji je pionir u korišćenju ćelijske terapije za lečenje oštećenja srca i o kojem su francuske novine pisale da je uključen u lečenje slavnog sportiste. Meni je zaista velika čast, pre svega da učim od ovog tima čije istraživanje predvodi dr Menaše, jer ova metoda pruža veliku nadu za smanjenjem potrebe za transplatacijom samog organa", otkriva Milana za Blic Zena.rs.

Šumaher je i u septembru 2019. povrgnut lečenju matičnim ćelijama u bolnici "Žorž Pompidu. Tim tretmanom su redukovane upale u njegovom organizmu, a tretman je primenio upravo Menaše.

Da će Filip Menaše operisati Šumahera, najavljeno je prošle godine, kada su oo tome pisali skoro svi svetski mediji.

"Cilj je da se regeneriše nervni sistem Mihaela Šumahera", objasnio je čuveni profesor cilj operacije i za francuski list "Le Dauphine" i dodao da je nauka u poslednjih 20 godina dosta saznala o matičnim ćelijama, ali da se i dalje ne zna dosta o ljudskom mozgu", objasnio je čuveni profesor.

Prema poslednjim informacijama, stanje slavnog vozača Formule 1 ide nabolje

Kurir sport / Blic Žena.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track