Najnovije vesti

SPREMAN ZA SEZONU: Milovan Vesnić ima novi automobil i velike planove
Foto: Privatna Arhiva

start u mađarskoj

SPREMAN ZA SEZONU: Milovan Vesnić ima novi automobil i velike planove

Ostali sportovi

Srpski automobilista Milovan Vesnić testirao je novi trkački automobil na Navaku, u sklopu priprema za predstojeću sezonu TCR Istočna Evropa, koja startuje 15. aprila u Mađarskoj.

Kako je saopšteno, on je nedavno kupio audi RS3 LMS sa kojim je prošle godine Marokanac Mehdi Benani osvojio titulu u TCR Evropa.

Epidemiološka situacija se ne smiruje, pa je zbog toga izostao pravi test nove mašine na nekom od većih autodroma u okruženju, kako je ranije planirano, ali je i ovaj izlazak na stazu mnogo značio ekipi iz Užica.

- Izvezli smo takozvani rolaut, da vidimo da li na automobilu sve funkcioniše. Na sreću, sve je u najboljem redu, nema nikakvih tehničkih problema. Naravno, pravu sliku svega ću imati kad odem na Hungaroring, pred prvi trkački vikend, gde ćemo imati ceo četvrtaka za test. Na toj stazi sam često vozio i imam sve potrebne repere, ali i ova vožnja na Navaku nam je mnogo značila, rekao je Vesnić.

Milovan Vesnić
foto: Privatna Arhiva

- Auto sa kojim ću se ove sezone takmičiti je prilično drugačiji od audija koji sam vozio 2017, mogu da kažem da je sličniji kupri sa kojom sam se trkao 2020, kaže Vesnić.

- Ono što je sada sigurno je samo taj prvi trkački vikend TCR Istočna Evropa u Mađarskoj. To će biti prilika i da se upoznamo sa gumama, koje od ove godine koriste skoro sva TCR takmičenja. Ja ih ranije nisam koristio, za razliku od većine timova koji stižu u seriju, pa ćemo morati i na to da se navikavamo.

Što se planova za 2021. godinu tiče, oni su ambiciozni, ali ne i neostvarivi.

- Ideja je da učestvujemo u još nekim serijama, prvenstveno u TCR Evropa, ali možda i u TCR Nemačka. Još je rano za bilo kakvu konkretnu najavu, sve zavisi od finansija. Fokusirani smo na prvi trkački vikend za dve nedelje, pa ćemo posle da vidimo gde smo i šta dalje", zaključio je Vesnić.

Milovan Vesnić
foto: Privatna Arhiva

Vesnić je bio prvi šampion TCR Istočna Evropa 2019. godine, dok je prošle sezone bio viceprvak.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...