Najnovije vesti

Dačić pripredio prijem za srpske olimpijce
Foto: Damir Dervišagić

Uspeh kome se svi raduju

Dačić pripredio prijem za srpske olimpijce

Ostali sportovi
"Proveo sam sa vama poslednja dva-tri dana u Londonu i narušio svoje zdravstveno stanje, pre svega zbog uzbuđenja koje su nam priredili vaterpolisti. Vi ste primer kako se bori za svoju zemlju

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić priredio je prijem za srpske olimpijce i zahvalio im što su rezultatima i ponašanjem na Olimpijskim igrama u Londonu Srbiju učinili ponosnom.

"Proveo sam sa vama poslednja dva-tri dana u Londonu i narušio svoje zdravstveno stanje, pre svega zbog uzbuđenja koje su nam priredili vaterpolisti. Hoću da pozdravim sve vas koji ste učestvovali na Igrama i da vam čestitam na ostvarenim rezultatima. Vi ste primer kako se bori za svoju zemlju, kako nikad ne treba odustajati do posednjeg sekunda i kako siromašnije zemlje mogu da dođu do rezultata", rekao je Dačić na prijemu u Palati Srbije.

Premijer je istakao da nema razvoja sporta bez ulaganja i obećanje konkretne korake vlade na tom planu.

"Vlada Srbije će uložiti sve što može, a tu ne mislim samo na budžetska sredstva, već i na animirinje preduzeća i pojedinaca, da biste imali bolje uslove i osvojite što više medalja za četiri godine u Riju", poručio je Dačić.

On je kazao da mu je poznato sa kakvim su se problemima suočavali sportski funkcioneri u Srbiji, jer je nekada i sam bio u toj poziciji.

"Znam da je teško pronaći novac, pogotovo u uslovima ekonomske krize. Ipak, svako ulaganje u vas predstavlja veliku dobit za državu. Vi ste za ovih par nedelja više doprineli za Srbiju nego neki za sva vremena. Srbija je ponosna zbog odnosa koji ste imali prema državi i verujem da je većina građana sa suzama i ponosom gledala kako Milica Mandić peva himnu", rekao je Dačić.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić istakla je da je srećna što su mlade generacije dobile nove idole.

"Vi najbolje znate koliko je truda trebalo uložiti i pre i za vreme takmičenje da biste bili na najvećoj sportskoj smotri na svetu. Srbija će znati da ceni i da nagradi vaše rezultate", istakla je ministarka.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac je zahvalio sportistima na predivne dve-tri nedelje.

"Počelo je lepo, završilo je još lepše. Hvala svima na podršci, verujem da ćemo i u naredne četri godine imati dobre pripreme i ostvariti još bolje rezultate u Riju", rekao je Divac.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...