Đilas: Doček ispred Skupštine izmislio Divac

Objavio

Đilas: Doček ispred Skupštine izmislio Divac

Ostali sportovi -
Đilas je kazao da je doček sportista na balkonu Skupštine Beograda smislio sadašnji predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, kada je predvodio košarkašku reprezentaciju do titule šampiona Evrope 1995. godine u Atini

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je na prijemu za srpske olimpijce da očekuje da oni za četiri godine na Igrama u Rio de Žaneiru osvoje još više medalja nego na nedavno završenim u Londonu.

"Nadam se da ćemo za četiri godine u Rio de Žaneiru da uradimo mnogo toga više. Mi smo takav narod da prihvatamo samo zlatnu ili bilo koju drugu medalju, a ostale rezultate i ne primećujemo. Međutim, veoma je teško uopšte plasirati se na Olimpijske igre. Očekujem da za četiri godine slavimo još više nego sad", rekao je Đilas na koktelu u Skupštini Beograda posle svečanog dočeka srpskih olimpijaca.

Srbija je na Igrama u Londonu osvojila četiri medalje - zlatnu tekvondoistkinja Milica Mandić, srebrnu strelkinja Ivana Maksimović, a bronzanu vaterpolisti i strelac Andrija Zlatić.

"Privilegija je biti gradonačelnik ovog grada jer možete da ga gledate kako raste i razvija se, ali je i privilegija da budete ovde i stisnete ruku svim ovim ljudima", istakao je gradonačelnik Beograda.

Đilas je kazao da je doček sportista na balkonu Skupštine Beograda smislio sadašnji predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, kada je predvodio košarkašku reprezentaciju do titule šampiona Evrope 1995. godine u Atini.

"Kada je Ivana (Maksimović) pre dve nedelje rekla da želi da i ona jednom izađe na ovaj balkon ja sam joj kazao da je on tu, da se neće pomeriti. To je Divac izmislio "95. godine", kazao je Đilas.

Predsednik OKS Vlade Divac zahvalio je gradonačelniku Beograda na pomoći koju je pružio srpskim olimpijcima. "Ponosan sam na srpske sportiste i njihove uspehe i zahvalan sam svim partnerima, pre svega Gradu Beogradu i gradonačelniku Đilasu koji je bio oslonac celog ovog projekta koji smo predstavili pre tri godine za Igre u Londonu", rekao je Divac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track